Politie Zuid-Holland-Zuid

23/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 23-05-2008 o Persberichten district I

RIJBEWIJS INGEVORDERD
HENDRIK-IDO-AMBACHT Het rijbewijs van een 36-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is in de nacht van donderdag 22 mei op vrijdag 23 mei ingevorderd. De man reed op de Windhalm slingerend over de weg. Dit werd gezien door surveillerende agenten die de man een stopteken gaven. Na een blaastest bleek de automobilist te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij had een alcoholpromillage van 1,8 terwijl de grens op 0,5 promille ligt. De bestuurder werd aangehouden en na verhoor heengezonden met een rijverbod. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BROMFIETS IN BRAND
DORDRECHT In een brandgang in de J.J.A. Goeverneurstraat heeft donderdagavond 22 mei een bromfiets in brand gestaan. Het brandende voertuig stond tegen een schuurtje met als gevolg dat het schuurtje en enkele naastgelegen schuurtjes vlam vatten. De schuurtjes waren niet meer in gebruik, er stonden dan ook geen spullen in. De brandweer bluste de brand, de bromfiets brandde zo goed als uit. De schuurtjes liepen schade op. De politie hoorde enkele getuigen die wezen naar een 18-jarige Dordtenaar die ook bij de brand stond. De politie sprak hem aan waarop de knul recalcitrant reageerde. Hij weigerde ondanks meerdere vorderingen zijn id-bewijs te laten zien en werd daarop aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen de aanhouding. De agenten wisten hem onder controle te krijgen. Hij werd op het politiebureau verhoord waarna hij weer in vrijheid werd gesteld. De 18-jarige verklaarde niets met de brand te maken te hebben.

BETRAPT BIJ DRUGSDEAL
DORDRECHT Een 22-jarige vrouw en een 52-jarige man uit Dordrecht zijn donderdag 22 mei rond het middaguur door de politie betrapt op een drugsdeal. Een surveillerende agent zag de 52-jarige verdachte zenuwachtig heen en weer lopen op de hoek Van Spilbergenstraat/M.H Trompweg. Na een aantal minuten kwam er een auto aangereden waarna vanuit het raam iets overhandigd werd. Na de deal ging de politieagent achter de auto aan en liet de bestuurster stoppen in de Kortenaerstraat. Ze werd aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. De koper een bekende van de politie werd kort daarna aangehouden op zijn woonadres. Hij had twee bolletjes cocaïne bij de vrouw gekocht en deze inmiddels thuis al opgerookt. De vrouwelijke verdachte is in verzekering gesteld. De koper werd na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de zaak.

WINKELDIEFSTAL ESCALEERT IN VECHTPARTIJ
DORDRECHT De politie heeft op donderdagavond 22 mei een 34-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en mishandeling. De vrouw stal in het bijzijn van een nog onbekende vrouw zon 11 flesjes babyshampoo/crème in een supermarkt aan het Van Oldenbarneveltplein. Dit gebeurde met een geprepareerde tas. Het winkelpersoneel had de diefstal door en schakelde de beveiliging die de vrouw achterna ging. Er ontstond veel commotie waarop er een vechtpartij uitbrak op de Savornin Lohmanweg. Een agent ging er op af en wilde de partijen scheiden. Hij werd hierbij tegengehouden door een 14-jarig meisje uit Dordrecht. Zij belemmerde de diender de doorgang en schold hem uit. De politieagent wist bij de 34-jarige vechtende vrouw te komen en haar met gepast geweld onder controle te krijgen. Met behulp van toegesnelde collega-agenten kon de situatie onder controle worden gebracht. Andere met elkaar vechtende personen vluchtten bij het zien van de politie. De 14-jarige tiener werd aangehouden wegens belediging van een ambtenaar in functie en het niet voldoen aan een bevel. Na verhoor werd zij weer heengezonden. De winkeldievegge is in verzekering gesteld. Verschillende personen waaronder winkelpersoneel en beveiliging zijn voornemens aangifte te doen wegens bedreiging cq mishandeling. Onderweg terug lopend naar de betreffende supermarkt werd een agent nog beschoten met een balletjespistool. Het wapen werd in beslaggenomen en tegen de knul een 21-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt.

CONTROLE OP SOFTDRUGS ONDER MINDERJARIGEN:
VIER AANHOUDINGEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft op donderdagavond 22 mei vier jongeren van allen 15 jaar uit Zwijndrecht aangehouden tijdens een onderzoek naar het gebruik van softdrugs onder minderjarigen. Politie in burger controleerde donderdagavond onopvallend een coffeeshop in Zwijndrecht. Ze zagen een van de vier jongeren de shop binnengaan en later weer naar buiten komen en wegfietsen. Vervolgens kwamen de vier knapen bijeen en begonnen te blowen. De agenten in burger gingen erop af, legitimeerden zich als politieambtenaar en hielden de vier aan. De net gekochte softdrugs werd in beslaggenomen. De 15-jarige die de wiet haalde, verklaarde dit met geld van zijn vrienden te kopen. De medewerker van de coffeeshop werd door de politie eveneens gehoord. Zij bekende geen legitimatie aan de tiener gevraagd te hebben maar hem gewoon als klant geholpen te hebben. De vier knapen zijn na verhoor en het in kennis stellen van hun ouders later die avond heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen zowel de coffeeshop als de minderjarige wietrokers.

VERDACHT VAN KINDERMISHANDELING
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op donderdagmiddag 22 mei een 35-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden op het Banckertplein. Ze wordt verdacht van mishandeling van haar twee kinderen ( 9 en 13 jaar ). De vrouw is gescheiden en leeft samen met de kinderen. De vader trok donderdag aan de bel bij de politie nadat zijn zoons aan hem kenbaar maakten angstig te zijn en pijn te hebben omdat ze met regelmaat werden geslagen door hun moeder. Ze wilden niet meer terug naar haar. De vader deed aangifte waarop de politie de vrouw aanhield. Ze is in verzekering gesteld en zal nader worden gehoord. Daarnaast is een hulpverleningstraject in gang gezet.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 19-jarige jongeman uit Dordrecht is donderdagmorgen 22 mei door de politie aangehouden in de Camphuijzenstraat. Surveillerende agenten controleerden hem omdat hij op een fiets zonder jasbeschermers en origineel slot reed. Na controle van het framenummer bleek de tweewieler van diefstal afkomstig. Het vervoersmiddel werd in 2003 in Gouda gestolen. De man werd aangehouden, hij verklaarde op het bureau dat zijn vader de fiets bij het grof vuil had gevonden en opgeknapt. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

GEVLOERD
DORDRECHT Een 31-jarige man uit Dordrecht is donderdagavond 22 mei door de politie aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man lag bij de kruising Copernicusweg/ Kometenlaan op de rijbaan. Hij belemmerde het verkeer want die konden er niet meer langs. De man was danig onder invloed van alcohol en lag zijn roes uit te slapen. Hij werd in de bus gehesen en meegenomen naar het bureau waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten. Op vrijdagmorgen is hij heengezonden met een bekeuring voor openbare dronkenschap.
DORDRECHT In de Visstraat heeft de politie donderdagavond 22 mei een 68-jarige man uit Dordrecht aangehouden voor openbare dronkenschap. De politie trof hem laveloos op straat aan en kreeg hem niet wakker, laat staan overeind. Daarop werd ook hij meegenomen naar het politiebureau om zijn roes uit te slapen. Na ontnuchtering werd hij vrijdagochtend weer heengezonden met een boete voor openbare dronkenschap.

HELER AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmiddag 22 mei een 64-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning in de Damstraat. De politie had informatie dat de man mogelijk gestolen fietsen in zijn bezit had. Na controle in de schuur kwamen er twee gestolen fietsen tevoorschijn. Deze zijn in beslaggenomen voor onderzoek. De man is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

VERDACHTE AANGEHOUDEN ( vervolgbericht 5 mei j.l.) DORDRECHT De politie heeft op donderdag 22 mei een 20-jarige Dordtenaar in Utrecht aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht. Hij wordt verdacht van de beroving van een 68-jarige man uit Dordrecht. Hij werd op maandagavond 5 mei met een hamer op zijn hoofd geslagen en beroofd van zijn geld. Dit gebeurde in een schuurtje bij een woning aan de J.J.A.Goeverneurstraat. De dakloze 68-jarige man verbleef daar in de schuur. met de verdachte die hij alleen van voornaam kent. Op een gegeven moment werd hij door deze man op zijn hoofd geslagen en beroofd van een geldbedrag van enkele honderden euros. Het slachtoffer werd opgevangen door twee jongens die ook de politie belde. De man werd door personeel van de ambulance behandeld. De dader en het slachtoffer kenden elkaar enkele dagen. De verdachte is in verzekering gesteld.