Gemeente Harenkarspel


Fietstocht Tuinen van Harenkarspel geopend

Tuinderskring Harenkarspel heeft de fietsroute De Tuinen van Harenkarspel op vrijdag 23 mei 2008 om 12.45 uur geopend bij Tuinderij de Marlequi in Warmenhuizen. bgm brommet

De 38 kilometer lange fietsroute wordt met steun van Investeringsbudget Landelijke Gebied (ILG), Bejo-zaden en Vezet georganiseerd en is bedoeld om de inwoners en toeristen die in en rond Harenkarspel wonen en verblijven er op te wijzen hoe mooi Harenkarspel is en wat voor bijzondere agrarische bedrijven er in Harenkarspel zijn. Want daar is van alles te zien, te beleven en te koop. De feestelijke aftrap werd gegeven door Gedeputeerde de heer Jaap Bond van provincie Noord-Holland.
jaap bond ontvangt De Tuinderskring
De zeven bedrijven die tot de Tuinderskring behoren zijn: Aarbeienkwekerij en pluktuin Broersen en Tuinderij De Marlequi in Warmenhuizen, biologische boerderij De Buitenplaats in Eenigenburg, biologisch bedrijf De Lepelaar in Sint Maarten, Dekker Anthuriums in Waarland, Q-plants nabij Schoorldam en Zomerzon Natuurlijk.

De fietsroute van de Tuinderskring is een jaarlijks terugkerend evenement waaraan deze zeer diverse agrarische bedrijven in de gemeente Harenkarspel deelnemen. Dit jaar heeft de fietsroute het thema "De Tuinen van Harenkarspel". De bedrijven die u tijdens de route kunt bezoeken hebben allemaal een prachtige "tuin" waar u doorheen kunt lopen. Van een tropische tuin met onder andere anthuriums, fruitpluktuin, dahliatuin, groentetuin met oud Hollandse groenten tot een creatieve tuinkas met zonnebloemen. Na het bezoeken van deze tuinen kunt u in Café Restaurant De Ooievaar terecht voor een diner. Op alle genoemde bedrijven is de fietstocht-brochure te verkrijgen.

Jan Schrijver van de Lepelaar sprak namens de tuinderskring tijdens de opening op Tuinderij de Marlequi, Trambaan 5a in Warmenhuizen. jan schrijver

Na een feestelijke lunch werden restinns bezichtigd op de Marlequi. De officiële opening hiervan is op 12 juli 2008.
Ook deden de bezoekers een rondje frisbeegolf op de tuinderij.

Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600