Ministerie van Financiën

Gezamenlijke handhavingsactie op Parc Patersven in Zundert

empty

nieuwsbericht | 23-05-2008 | Directie Voorlichting

Donderdag 22 mei heeft een team van de Belastingdienst, Gemeente Zundert en Politie in het kader van het Project Goedkope Verblijfsaccommodaties (GVA) 33 adressen van bewoners bezocht. Het handhavingsteam heeft op het park diverse overtredingen vastgesteld.

Er werd onder andere gecontroleerd op de overbevolking, (brand-)veiligheid, Wet op de Ruimtelijke Ordening, verblijfsstatus van aangetroffen personen, vaststelling identiteit, invordering openstaande belastingschulden en verkeersboeten, onbekende ondernemers en Toeslagen. Verder werd gekeken wie de bewoners waren en waar deze personen zijn tewerkgesteld. Op een later tijdstip zal de Belastingdienst nog bekijken of deze personen bij het betreffende bedrijf/onderneming in de loonadministratie zijn opgenomen.

De politie heeft drie staande houdingen verricht omdat mensen zich niet konden identificeren. Daarnaast heeft de politie een persoon aangehouden die gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Ook werd een persoon aangehouden die in het bezit was van een verdacht poeder, vermoedelijk betrof het verdovende middelen. De politie heeft tijdens de actie een bedrag van EUR 340,- aan openstaande verkeersboetes geïncasseerd.

De Gemeente Zundert heeft in een woning een geval van overbevolking en een woning die ongeschikt is voor bewoning aangetroffen. Bij controle van de bewoners door de Belastingdienst werd voor EUR 35.000,- aan onterecht verstrekte huurtoeslagen achterhaald. Op het park werd ook een onbekende ondernemer achterhaald die wel stond ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar zich niet had gemeld bij de Belastingdienst.

Tijdens de actie zijn er in totaal 220 voertuigen gescand met de Scan-auto (ANPR-auto) op openstaande belastingschulden en boetes. Hierbij werd een bedrag van EUR 139,- aan openstaande motorrijtuigenbelasting contant geïncasseerd. Daarnaast heeft de Belastingdienst voor EUR 63.500,- beslag gelegd op luxe goederen. Ook werden drie auto's afgevoerd. Alle in beslag genomen goederen en auto's zullen, indien de openstaande belastingschulden niet worden betaald, op 26 juni 2008 openbaar worden verkocht.

Zie ook

Zie het origineel


* Dossier Uitvoering


* Laatst aangepast: 23-05-2008