Werkgeversvereniging AWVN

Advocaten

Fokko Keun nieuwe voorzitter AWVN

Datum: 23 mei 2008

Tijdens de bestuursvergadering op 21 mei heeft mr. Cees van Woudenberg de voorzittershamer van AWVN overgedragen aan ir. Fokko Keun. Fokko Keun is in het dagelijks leven directeur sociale zaken van Gamma Holding Nederland. Hij heeft al vele jaren zitting in het bestuur van AWVN en was tot 21 mei vice-voorzitter. De huidige penningmeester, drs. Arie Brienen RA, is vanaf deze datum tevens vice-voorzitter van AWVN. Brienen is in het dagelijks leven algemeen directeur van de Jaarbeurs in Utrecht.

Het terugtreden van Van Woudenberg hangt samen met zijn recente terugtreden als bestuurder van Air-France-KLM. Hij werd in 2004 benoemd als voorzitter van AWVN, als opvolger van de huidige VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes.
Door het vertrek van Van Woudenberg is een vacature ontstaan in het Hoofdbestuur en in het Dagelijks Bestuur van de werkgeversvereniging. Het Hoofdbestuur heeft inmiddels besloten om Kees Blokland te benoemen als lid van het Dagelijks Bestuur van AWVN. Blokland is directeur HR van NS Groep en voorzitter van de Commissie Voorbereiding Arbeidsvoorwaardenbeleid (CVAB) van VNO-NCW.