Gemeente Oldenzaal


Grootschalige werkzaamheden in kader van verkeersveiligheid

gepubliceerd op : 23-5-2008

De gemeente Oldenzaal laat de komende tijd een aantal werkzaamheden uitvoeren aan de Eektestraat-Ossenmaatstraat om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Zo wordt het aantal rijbanen verdubbeld en een aantal kruisingen voorzien van verkeerslichten. Ook wordt het bestaande spoorwegviaduct vervangen door een viaduct met twee rijbanen en een grotere doorrijhoogte.

De rijbanen tussen de Edisonstraat en de Berkstraat worden verdubbeld. Op de kruisingen Eektestraat-Eekboerstraat-Edisonstraat, Eektestraat-Kelvinstraat en Eektestraat-Ossenmaatstraat worden verkeerslichten geplaatst. Hierdoor ontstaat een groene golf voor doorgaand verkeer. In opdracht van ProRail wordt het spoorwegviaduct vernieuwd. De werkzaamheden starten medio juni en nemen naar verwachting tot december 2009 in beslag.

Voor omwonenden en aanliggende bedrijven wordt op maandag 26 mei aanstaande een inloopbijeenkomst georganiseerd in de stationsrestauratie van het station in Oldenzaal. Zij zijn daar inmiddels per brief voor uitgenodigd. De inloopbijeenkomst is van 18.00 tot 20.00 uur. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Medewerkers van de gemeente en ProRail zijn aanwezig om uitleg over de plannen te geven en om vragen te beantwoorden.