Politie Amsterdam-Amstelland

Verdachten voor oude en nieuwe overval aangehouden / Amsterdam west (23/05/08)

Rechercheurs van het Overvallenteam van de Bureau district Recherche West is het deze week gelukt twee overvallen op te lossen. Het gaat om een overval op een coffeeshop aan de Ernst Staesstraat op 19 januari 2007 en op een supermarkt aan de Bilderdijkstraat op 21 mei 2008. Drie verdachten zijn aangehouden en zitten nog vast.

ERNST STAESSTRAAT Onder bedreiging van een vuurwapen werd de eigenaar van een coffeeshop vrijdagavond 19 januari door twee daders beroofd van een hoeveelheid softdrugs en een geldbedrag uit de kassa.

Het onderzoek leverde aanvankelijk geen daders op. Een arrestatieteam hield op dinsdagmorgen 20 mei in zijn woning in Nieuw Vennep een 30-jarige verdachte aan. Het rechercheteame was bij de dader gekomen door een DNA-match in de databank van het Nederlands Forensisch Instituut. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht,.

BILDERDIJKSTRAAT Drie met vuurwapens gewapende mannen overvielen op woensdag 21 mei rond tien uur een supermarkt aan de Bilderdijkstraat. De daders gingen er op motoren met een geldbedrag vandoor. Deze zijn in Amsterdam West teruggevonden. Ze bleken te zijn gestolen.

Nog diezelfde nacht konden twee van de drie daders, een 32-jarige en 30-jarige man beiden uit Amsterdam, worden aangehouden.

Noot voor de pers:

Pers- en externe voorlichting 020 - 559 36 80 Arnout Aben
Remco Gerretsen
Ebe van der Land Ellie Lust
Nabil Ou-Aissa
Rob van der Veen
Gerard Vrooland

E-mail: pers@amsterdam.politie.nl Website:
www.politie-amsterdam-amstelland.nl