ABVAKABO FNV

Start onderhandelingen cao Voortgezet onderwijs

Afgelopen woensdag zijn de onderhandelingen voor de cao-vo (cao voortgezet onderwijs) begonnen. De bonden en de VO-raad (werkgevers) hebben hun inzet voor de nieuwe cao toegelicht. ABVAKABO FNV zet sterk in op verbetering van de positie van onderwijsondersteunend personeel. Cao-partijen streven ernaar voor 1 juli 2008 een akkoord te bereiken, omdat dan de cao afloopt. De onderhandelingen zijn gepland in de maand juni.

Ondersteunend personeel voorop

ABVAKABO FNV vindt dat in deze cao het onderwijsondersteunend personeel voorop moet staan. Het akkoord LeerKracht bevat allerlei maatregelen ter verbetering van de positie van leraren en maar weinig afspraken voor ondersteunend personeel. De leden van ABVAKABO FNV, werkzaam in de ondersteuning zijn teleurgesteld in dit akkoord, zij voelen zich achtergesteld bij hun collega's die leraar zijn. ABVAKABO FNV wil daar wat aan doen in deze cao. We hebben ingezet op salarisverbetering, carrièreperspectief en scholing/ontwikkeling voor ondersteunend personeel.

Thema werkdruk

Werkdruk van zowel docenten als ondersteunend personeel is een belangrijk thema voor de bonden en de VO-raad. Andere thema's waarover onderhandeld gaat worden zijn salaris, levensfasebewust personeelsbeleid, loopbaanbeleid en professionalisering. Na het volgende overleg op 4 juni leest u meer over de onderhandelingen. 23-05-2008, Voortgezet onderwijs | Meer over: onderwijs, oop,