Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 23 mei

OOSTERHOUT NB, 23 mei 2008

Jongen (16) steelt van werkgever

KAATSHEUVEL: De politie heeft donderdagmiddag een 16-jarige jongen uit Kaatsheuvel aangehouden wegens diefstal. De jongens wordt ervan verdacht de afgelopen maanden bij een winkel aan de Hoofdstraat, waar hij als oproepkracht werkt, enkele duizenden euro's uit de kluis gestolen te hebben. Tijdens verhoor bekende de jongen de diefstal. Hij zou dit hebben gedaan, omdat hij zag dat een vriend van hem over veel geld beschikte en hij dat ook wilde. De jongen kocht kleding en sieraden van het geld. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt een dossier op, waarna Justitie beslist over vervolging van de verdachte.

Bredanaar aangehouden wegens bezit alarmpistool

DONGEN: Een 19-jarige inwoner van Breda is donderdagavond kort voor 20.00 uur aangehouden op de Nieuwstraat. Hij werd gezocht in verband met een alarmpistool dat vorige week werd aangetroffen in de bagageruimte van zijn motorscooter. Surveillerende agenten hielden dinsdagavond 13 mei een 21-jarige Dongenaar aan die op de scooter reed. De motor was niet verzekerd en had geen kentekenplaat. De Dongenaar verklaarde op het bureau dat hij alleen de motorscooter repareerde voor de man uit Breda. Een agent herkende de 19-jarige man donderdagavond en hield hem staande. De Bredanaar is na verhoor vrijdag op vrije voeten gesteld. De man is ook nog gehoord in enkele andere zaken (vernieling en openlijke geweldpleging). Het alarmpistool, dat in Nederland volgens de Wet Wapens en Munitie als vuurwapen geldt, was al in beslag genomen en wordt vernietigd.

Inbraak in café Genderen

GENDEREN: Een horecagelegenheid aan de Genderensedijk is vrijdagmorgen het slachtoffer geworden van inbrekers. Rond 3.15 uur braken dieven in door de voordeur te forceren en namen de kassa en enkele geldladen uit een gokkast mee. Een familielid van de eigenares die boven het café woont, hoorde het alarm afgaan, ging naar beneden en zag nog net enkele personen wegvluchten. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Andre van den Hul