Gemeente Hellevoetsluis


Scholen, musea en gemeente ondertekenen contract Erfgoedspoor`

Op 21 mei ondertekenden de basisscholen, de musea en de gemeente een contract met het Erfgoedhuis voor het project "Erfgoedspoor". Dit vond plaats in bezoekerscentrum De Veste, een passende start voor zo'n cultuurhistorisch project.

Erfgoedspoor is een programma voor de groepen 5, 6, 7 en 8 waarbij de leerlingen kennismaken met de geschiedenis van hun woonplaats en omgeving door middel van activiteiten, lezingen, opdrachten etc. in de diverse musea of op andere van cultuurhistorisch belang zijnde plaatsen. Op deze manier leren zij de geschiedenis op locatie. Op school worden zij door middel van door het Erfgoedhuis ontwikkeld lesmateriaal eerst voorbereid.

Hellevoetsluis doet met 14 basisscholen mee aan dit project. Hiermee is Hellevoetsluis de gemeente met het grootste aantal deelnemende basisscholen in Zuid-Holland.
Na de zomervakantie gaat het project van start. Omdat Hellevoetsluis een van de pilot-gemeenten is, zal het Erfgoedhuis ook een boekje uitbrengen over de geschiedenis van Hellevoetsluis gekoppeld aan de Canon van de geschiedenis van Nederland. Zo kan iedereen precies zien waar de eigen geschiedenis gelinkt is aan de vaderlandse geschiedenis.

05/23/2008