Provincie Limburg

Persberichten

Tophandbal in Westelijke Mijnstreek op de rails De gemeente Sittard Geleen, de gemeente Beek, de Provincie Limburg en de handbalverenigingen BFC, V&L en Sittardia gaan de komende weken invulling geven aan een afsprakenkader als opmaat naar tophandbal in de Westelijke Mijnstreek vanaf het seizoen 2009-2010. Het doel is 2008-2009 te benutten als overgangsjaar waarbij de organisatiestructuur en activiteiten van de verenigingen al zo veel mogelijk aansluiten bij het beoogde tophandbalmodel. In dat model speelt het Topteam eredivisie, speelt het Talententeam eerste divisie en spelen de drie verenigingen hoofdklasse. Het streven is het convenant vóór de zomer te ondertekenen.

Alle partijen hebben naar elkaar uitgesproken te gaan voor Tophandbal in de Westelijke Mijnstreek. Daarbij gelden de volgende uitgangspunten:

* Tophandbal wordt gerealiseerd conform de aanbevelingen uit het haalbaarheidsonderzoek, uitgevoerd door de heren Alberda en Van den Wall Bake;

* Tophandbal start in het seizoen 2009-2010;
* 2008-2009 wordt benut als overgangsjaar waarbij de organisatiestructuur en activiteiten van de verenigingen al zo veel mogelijk aansluiten bij het beoogde tophandbalmodel 2009-2010;

* De overheden zullen dit proces faciliteren.

De komende weken worden benut om het afsprakenkader hiervoor gezamenlijk uit te werken en vast te leggen in een convenant. De samenwerkende verenigingen zullen de komende weken eensgezind de sporttechnische voorbereidingen starten voor een optimale voorbereiding van het nieuwe seizoen.

23-5-2008 15:12