Gerechtelijke organisatie

Verdachte Puttense moordzaak in bewaring gesteld

Zutphen, 23 mei 2008 - De rechter-commissaris heeft een 33- jarige inwoner uit Delft voor 14 dagen in bewaring gesteld. De politie hield de verdachte dinsdag 20 mei 2008 aan. Hij wordt verdacht van de verkrachting en moord op Christel Ambrosius in 1994. De destijds 23-jarige vrouw werd op zondag 9 januari 1994 levenloos aangetroffen in de woning van haar oma in Putten. Ze bleek te zijn verkracht en op gewelddadige wijze om het leven te zijn gebracht.

De rechter-commissaris is van mening dat sprake is van ernstige bezwaren tegen de verdachte. Dat betekent dat er meer is dan een redelijk vermoeden van schuld. De rechter-commissaris acht de bewaring tevens nodig, aangezien de rechtsorde ernstig is geschokt door het vermoedelijk door verdachte gepleegde feit. Verder moet er naar het oordeel van de rechter-commissaris ernstig rekening mee gehouden worden dat de verdachte opnieuw een misdrijf zal begaan. Tot slot geldt dat de bewaring nodig is verband met het doen van verder onderzoek.

Het onderzoek naar de verschillende feiten wordt voortgezet. In verband met dit onderzoek zullen vooralsnog geen verdere mededelingen worden gedaan.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 23 mei 2008 Naar boven