Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 23 mei

TILBURG, 23 mei 2008

Tilburger (24) rijdt in gestolen auto

TILBURG: De politie heeft donderdagmiddag rond 12.00 uur een 24-jarige Tilburger aangehouden op de St. Hubertusstraat. Agenten zagen de man op de Lage Witsiebaan rijden in een gestolen auto en zetten de achtervolging in. De Tilburger, die erg gevaarlijk rijgedrag vertoonde, zette de auto uiteindelijk in het Drijfjachtpad aan de kant en vluchtte lopend verder. Agenten konden hem even verderop in de kraag pakken, maar niet nadat een agent zijn vuurwapen moest trekken om de verdachte te kunnen arresteren. Bij de Tilburger, die niet over een rijbewijs beschikt, werd circa 150 gram harddrugs, vermoedelijk cocaine, aangetroffen. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Aanhouding na bedreiging met vleesmes

TILBURG: Een 40-jarige Tilburger is donderdagavond kort voor 20.00 uur aangehouden op de Martinitorenstraat. Hij wordt ervan verdacht eerder op de avond, samen met een andere man, een 47-jarige Tilburger te hebben geslagen en bedreigd met een vleesmes. Dat gebeurde aan de Abdij van Bernestraat. Het slachtoffer heeft hiervan aangifte gedaan. De 40-jarige verdachte is ingesloten op het bureau, naar de tweede verdachte wordt nog gezocht. De aanleiding voor het incident is onduidelijk.

Dronken automobilist mocht rijbewijs inleveren

TILBURG: De politie heeft vrijdagmorgen rond 01.15 uur een 41-jarige Tilburgse automobilist aangehouden wegen rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de man zwalkend rijden over de Korvelseweg en gaven hem een stopteken. Dat zag de man naar eigen zeggen pas in de Hobbemastraat en hij zette zijn auto langs de kant. De agenten hadden het sterke vermoeden dat de Tilburger dronken was. Na vier mislukte blaaspogingen is hij meegenomen naar het bureau waar een bloedproef is afgenomen. Daaruit moet duidelijk worden in hoeverre de bestuurder onder invloed was. Zijn rijbewijs is ingevorderd, na verhoor is de Tilburger in vrijheid gesteld.

Flinke vechtpartij ontsiert stapavond Tilburg

TILBURG: Een flinke vechtpartij in de Damsstraat ontsierde de stapavond in de nacht van donderdag op vrijdag. Agenten belast met het horecatoezicht in de binnenstad, hielden kort voor 04.30 uur vier Tilburgers (19, 20, 21 en 21 jaar) aan wegens openlijke geweldpleging. De aanleiding van de vechtpartij is onbekend. De agenten moesten alle zeilen bij zetten om de verdachten onder controle te brengen in de commotie die ontstond. Ook diverse andere stappers bemoeiden zich ermee. Een 21-jarige Tilburger die zich ermee bemoeide en de politie hinderde, werd ook gearresteerd. Op aanwijzen van een omstander werd bovendien een 23-jarige Tilburger aangehouden. Hij zou degene zijn die een vol blikje bier tegen het gezicht van een agent gooide; hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De agent doet aangifte van mishandeling. Camerabeelden van het incident worden bekeken om de rol van de verdachten en andere betrokkenen duidelijk te krijgen.

Een 29-jarige man Tilburger gaf een valse naam op toen agenten hem een bekeuring wilde geven wegens wildplassen. Ten slotte werden er nog twee mannen (21 en 22 jaar, beide uit Tilburg) aangehouden die graffiti spoten in de Pieter Vreedestraat.

Tijdens het horecatoezicht werden acht bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, opgeven valse naam en foutief parkeren.

Twee jongens aangehouden na vernielen autospiegels

TILBURG: Kort na 03.00 vrijdagmorgen heeft de politie twee mannen aangehouden wegens het vernielen van een autospiegel van een geparkeerde auto aan het Westerpark. Het gaat om een 17-jarige inwoner van Beuningen en een 18-jarige Tilburger. Een omwonende belde de politie toen hij zag dat twee mannen vernielingen pleegden. Agenten troffen het tweetal op de Baden Powellaan en hielden ze staande. Op het bureau bekende de 17-jarige verdachte een pillon meegenomen te hebben vanaf de Besterdring en de 18-jarige gaf toe op diverse locaties vanuit de stadf tegen spiegels van geparkeerde auto's te hebben geschopt. Het tweetal was op stap geweest en met de nodige drank op terug naar huis gefietst.

Amsterdammer mishandelt buurtbewoonster

TILBURG: Een 25-jarige Amsterdammer is vrijdagmorgen kort na 04.00 uur aangehouden. Hij meldde zich vrijwillig bij het bureau aan de Ringbaan-Zuid. Donderdagavond waren agenten naar hem op zoek, nadat hij een 67-jarige Tilburgse had mishandeld en een ruit van haar woning had vernield. Deze vrouw keek vanaf haar balkon toen de verdachte buiten ruzie had met zijn vriendin, maar daardoor ging de Amsterdammer door het lint en gooide met enkele keien naar het slachtoffer. De verdachte is ingesloten op het bureau.

Winkeldief in de kraag gepakt

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag kort voor 14.00 uur een 50-jarige Tilburger aangehouden in verband met winkeldiefstal. Dit gebeurde bij een warenhuis in de Heuvelstraat. Personeel zag dat de man een gouden kettinkje in zijn zak stak, nadat hij het prijskaartje had verwijderd. De Tilburger is meegenomen naar het bureau.

Auteur: Andre van den Hul