Ministerraad


Benoeming directeur-generaal Organisatie en Bedrijfsvoering bij het ministerie Van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Persbericht | 23-05-2008

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mee ingestemd om dr. J.J.M. (Jaap) Uijlenbroek voor te dragen voor benoeming als directeur-generaal Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De benoeming gaat in op 1 juli 2008.

De heer Uijlenbroek (43) is sinds 2004 algemeen directeur van de Arbeidsinspectie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor was hij onder andere plaatsvervangend inspecteur-generaal bij het ministerie van SZW en directeur Informatie, Beheer en Subsidieregelingen bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

De heer Uijlenbroek studeerde Informatica aan de Gemeentelijke HTS in Den Haag, Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde aan de Technische Universiteit Delft met het proefschrift 'Designing Electronic Document Infrastructures'. Hij volgt drs. R.IJ.M. (Rob) Kuipers op die heeft besloten tot een 'sabbatical year' en die op 1 juni 2008 bij het ministerie van BZK vertrekt. Naar verwachting zal hij in september 2009 terugkeren in de Rijksdienst.

De benoeming van de heer Uijlenbroek is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.