Dienstenbond CNV

Nieuws

23 mei 2008

Ontwikkelingen bij Delta Lloyd

ABN Amro onderhandelt met Delta Lloyd over het openbreken van de joint venture. Dit zal niet alleen grote consequenties hebben voor de direct betrokken personeelsleden, maar ook op de overige organisatie van Delta Lloyd. Daarnaast spelen diverse harmonisatietrajecten: Erasmus Verzekeringen en de overgang van Delta Lloyd-zorg naar CZ/OZ.

Openbreken Joint Venture
Hoewel er een contract is voor 30 jaar, wil ABN AMRO de jont venture openbreken. Dit heeft directe gevolgen voor het personeel in Zwolle en indirect gevolgen voor heel Delta Lloyd. Voorlopig zitten wij met een heleboel vragen: wat gebeurt er met de locatie in Zwolle, de arbeidsvoorwaarden, het aantal arbeidsplaatsen en de wijze van werken? Wij willen hier zo snel mogelijk duidelijkheid over hebben. Op donderdag 19 juni a.s. hebben wij hierover een gesprek met Niek Hoek. Ook hebben wij op korte termijn het consortium ABN AMRO en Fortis om opheldering gevraagd. Wij zullen u nader informeren zodra deze gesprekken hebben plaatsgevonden.

Overgang Erasmus
Vrijdag 16 mei jl. heeft CNV Dienstenbond een druk bezochte personeelsbijeenkomst gehouden in Rotterdam. Hier zijn cao's van Erasmus en Delta Lloyd op hoofdlijnen nog eens naast elkaar gezet. Belangrijkste punten die naar voren kwamen waren de pensioenen, de loonlijn, de loonsverhoging in 2009, inschaling en de uitbetaling van het vakantiegeld. Op woensdag 28 mei a.s. gaan wij onderhandelen over het totaalpakket en hopen dan tot een resultaat te komen. Dit zal dan schriftelijk aan de leden van Erasmus worden voorgelegd.

Overgang DL Zorg naar CZ
Per 1 januari 2009 zullen medewerkers van DL Zorg overgaan naar CZ. In principe gaan door overgang van onderneming alle arbeidsvoorwaarden mee. Dit geldt echter niet voor pensioen, bovendien zou het pakket bevroren worden en zou u uit de pas gaan lopen met andere medewerkers van CZ. De werkgever wil de arbeidsvoorwaarden harmoniseren. Wij zullen met u overleggen hoe hier aan meegewerkt kan worden. Op donderdag 5 juni a.s. zal CZ/OZ een totaalvoorstel doen om de werknemers die overgaan naar CZ een aanbod te doen om van de cao Delta Lloyd over te gaan naar de cao Zorgverzekeraars. Belangrijke onderwerpen zijn hier o.a. de inschaling, de hypotheekrentekorting, pensioen, wachtgeld en het Sociaal Plan. Na 5 juni a.s. zullen wij een ledenbijeenkomst plannen in Den Haag en u uitgebreid informeren over deze transitievoorstellen. Ons uitgangspunt is dat er wel plussen en minnen mogen zijn, maar dat u er per saldo niet op achteruit mag gaan.

Kandidaten CNV Dienstenbond Deelnemersraad Delta Lloyd pensioenfonds De Deelnemersraad van het pensioenfonds Delta Lloyd zal voortaan uit zes personen bestaan. Twee hiervan worden ingevuld door de Vereniging van Gepensioneerden en vier door de vakorganisaties. Iets voor u? Meldt u aan: het kost niet veel tijd en het is toch erg belangrijk deze vorm van medezeggenschap in te vullen!

Workshop Levensfasebewust personeelsbeleid
In de cao is afgesproken om tijdens de looptijd een onderzoek te doen naar levensfasebewust personeelsbeleid. Hiertoe wordt een workshop gehouden op donderdag 29 mei en dinsdag 3 juni a.s., waar ook bestuurder Bernard Jan de Groot en kaderlid Radha Mahabali aan zullen deelnemen. Na afloop zullen wij zorgdragen voor een goede communicatie van de ideeën die naar voren zijn gekomen.

U ziet dat CNV Dienstenbond een grote rol namens u speelt in bovenstaande ontwikkelingen. Dat kunnen wij niet zonder leden. Kent u collega's die nog geen lid zijn? Laat ze even weten dat zij alleen mee kunnen praten als zij lid worden. Het is de eerste drie maanden trouwens gratis! Voor meer informatie kunt u altijd contact met bestuurder Bernard Jan de Groot opnemen: 010-2651111, e-mail b.degroot@remove-this.cnvdibo.nl