Maartje van Zon wint publieks-Fotoprijs Verbond van Verzekeraars/Nikon

23/05/2008 15:56

Verbond Van Verzekeraars

Maartje van Zon heeft de publieksprijs gewonnen in het kader van de Fotoprijs Verbond van Verzekeraars/Nikon 2007/2008. Uit handen van Richard Weurding, directeur van het Verbond van Verzekeraars, ontving zij op 23 mei jl. de winnaarstrofee. Van Berend van Iterson, directeur Nikon Nederland, kreeg fotografiestudente Van Zon een splinternieuwe Nikon D300-body.

De foto 'Engelenstof' waarmee Maartje van Zon deelnam aan de Fotoprijs, bleek de publiekslieveling van de expositie in het Haagse Fotomuseum. 'Engelenstof' kreeg verreweg de meeste stemmen van de bezoekers aan de expositie van de genomineerde deelnemers aan de Fotoprijs 2007-2008.

Maartje van Zon (22) studeert aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Zij nam deel

aan De Fotoprijs in de categorie overige studiejaren.

De Fotoprijs Verbond van Verzekeraars/Nikon is een aanmoedigingsprijs, bedoeld om studenten fotografie te stimuleren en aanstaande beroepsfotografen een steuntje in de rug te geven. Een professionele en onafhankelijke jury kiest de winnaars. Winnaar in de eindexamencategorie dit jaar was Danny van Vlimmeren (St. Joost, Breda), en Roland Pupupin (KABK, Den Haag) in de categorie overige studiejaren. Dit jaar konden bezoekers aan de expositie van De Fotoprijs in het Haagse Fotomuseum voor het eerst stemmen wie in hun ogen de mooiste foto maakte.





http://www.defotoprijs.nl/


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over De Fotoprijs/