Persberichten 23/05 middag

Regio, 23-05-2008

Lisse Laptops weg na bedrijfsinbraak In de avond van donderdag 22 of de nacht van vrijdag 23 mei is ingebroken bij een bedrijf aan de Catharijnelaan. Men heeft met geweld de voordeur van het kantoor opengewrikt waarna de ruimte werd doorzocht. Er werden enkele laptops en een geldbedrag gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Leiden Bromfietser rijdt door na aanrijding Een 59 jarige fietsster uit Leiden is donderdag 22 mei rond 19.00 uur gewond geraakt na een aanrijding met een nog onbekende bromfietser. De aanrijding vond plaats op de Hogewoerd. De Leidse viel hard op de grond en klaagde over onder meer een pijnlijke heup. De vrouw werd voor controle overgebracht naar het LUMC. De bromfietser reed na de aanrijding weg in de richting van de Hoge Rijndijk. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 8844.

Leiden Aanhouding na inbraak in studentenwoning De politie heeft een 28-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van inbraak in een studentenwoning aan het Rapenburg.

Donderdagavond 23 mei, omstreeks 00.45 uur, kreeg de politie een melding vanuit het studentenhuis dat er een inbreker betrapt was. De inbreker had kans gezien om uit een kamer een LCD-televisie weg te nemen. De student die de inbreker betrapte wist hem in te sluiten in een kamer. De inbreker zag echter kans, voordat de politie ter plaatse was, te ontsnappen via een raam.

Agenten zochten de omgeving af op basis van het signalement dat de student kon opgeven, maar troffen de verdachte niet meer aan. In de kamer waar de verdachte echter ingesloten was geweest, werd een onbekende identiteitskaart aangetroffen. De foto op de kaart kwam overeen met het signalement van de inbreker. De politie stelde een onderzoek in naar de man op de identiteitskaart en hield hem nog dezelfde avond in zijn woning aan. De verdachte heeft inmiddels de woninginbraak bekend. Maandag 26 mei zal hij voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.

Campagne wijst studenten op inbraakrisico De aanhouding van de verdachte komt daags nadat de politie in samenwerking met SLS Wonen, de gemeente Leiden en de Universiteit van Leiden een campagne startte waarin studenten worden gewezen op het risico van een woninginbraak. Uit cijfers van 2007 bleek namelijk dat de helft van alle woninginbraken, binnen het gebied van Leiden centrum, plaatsvond in studentenwoningen. De campagne werd gestart met een internetfilm. De film is op het YouTubekanaal van Politie Hollands Midden te zien (http://nl.youtube.com/hollandsmidden).

Hazerswoude-Dorp Diefstal bedrijfsauto na inbraak In de avond van donderdag 22 of de nacht van vrijdag 23 mei is ingebroken bij een bedrijf aan de Duitslandlaan. Men is over het hek geklommen om op het terrein te komen. Vervolgens wist men via een schuifdeur het pand te betreden. Uit het bedrijf werd gereedschap en een grasmaaier weggenomen. De goederen werden in een auto van het bedrijf ingeladen waarna men er met dit voertuig vandoor ging. De bestelauto, een witte Nissan Capstar staat gesignaleerd als gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Aanhoudingen na poging inbraak in vrachtauto De politie heeft in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 mei twee jongens uit Nieuwerkerk aan den Ijssel van 17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een vrachtauto. De vrachtauto stond geparkeerd op een parkeerplaats bij tankstation De Vink langs de A20. De chauffeur sliep in zijn cabine en hoorde geluiden bij een portier. De chauffeur nam poolshoogte en zag dat een jongen aan het slot rommelde. De jongen merkte de chauffeur op en ging er samen met een ander vandoor op een scooter. De verdachten werden op de Kerklaan in hun woonplaats aangehouden tijdens een controle voor het niet dragen van de helm. De agenten hoorden over de poging inbraak en hielden op basis van de signalementen de jongens aan.

Gouda Aanhouding na vernieling De politie heeft donderdagavond 22 mei een 26 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een woning aan de Van Limburg Stirumstraat. De man had in de woning onder invloed van alcohol ruzie gemaakt met zijn broer waarna hij het dak van de woning was opgeklommen. De man gedroeg zich agressief en dreigde naar beneden te springen. Kort daarna klom de man weer de woning binnen waar hij werd aangehouden. De man liep kleine snijwonden aan zijn handen op.

--- einde berichten ---