Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (23/5)

BERGEN OP ZOOM, 23 mei 2008

Bedrijfsongeval met heftruckchauffeur

MOERDIJK: Op de Zeehavenweg heeft vrijdagmorgen rond 11.15 uur een bedrijfsongeval plaatsgevonden. Een 47-jarige man uit Rotterdam is met vermoedelijk heupletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Om 11.15 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er een heftruckchauffeur gewond is geraakt bij een bedrijfsongeval. Ter plaatse bleek dat de 47-jarige man met zijn heftruck van het laadplatform was gereden. Hij wist op tijd van de heftruck te springen en is vervolgens op de grond terecht gekomen. Hij gaf aan pijn aan de heup te hebben. Hij is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft de Arbeidsinspectie op de hoogte gebracht van het ongeval.

Drugstoeristen opgepakt

BERGEN OP ZOOM: Op de Olympialaan zijn donderdagmiddag rond 14.50 uur twee Belgen van 19 en 20 jaar aangehouden. Omdat de bestuurder geen gordel droeg hielden agenten de auto staande. Ze roken een henneplucht. Uit onderzoek bleek dat de mannen circa 4 gram hennep bij zich hadden. Ze zijn meegenomen naar het bureau.

Op de Pieter Breughelstraat zijn donderdagmiddag rond 14.30 uur een 24 jarige vrouw en een 27-jarige man uit Belgie aangehouden. Ze hadden circa 10 gram hennep bij zich. De drugs is in beslag genomen en ze kregen een boete mee.

Donderdagavond rond 20.10 uur zijn twee Belgen van 18 en 20 jaar op de Huijbergsebaan aangehouden. Ze hadden circa 7 gram hasj bij zich. Ze zijn met proces-verbaal heengezonden.

Bergenaren rijden zonder rijbewijs

BERGEN OP ZOOM: Op de Korenbeursplein is donderdagmiddag rond 15.30 uur een 20-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. De man kan een boete tegemoet zien.

BERGEN OP ZOOM: Een 20-jarige man uit Bergen op Zoom is donderdagmiddag rond 14.30 uur op de Mathijsenstraat aangehouden. Hij heeft geen rijbewijs en droeg ook geen gordel. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

OUDENBOSCH: De politie heeft donderdagochtend omstreeks 06.45 uur een 62-jarige man uit Oudenbosch aangehouden voor huiselijk geweld.

De politie kreeg enkele weken geleden een melding binnen van een burenruzie. Het conflict zat in de relationele sfeer. De vrouw zou met een ijzeren stang een raampje kapot geslagen hebben. En de man zou bij de ruzie de 63-jarige vrouw o.a. geduwd hebben. Ze kwam hierbij ten val. Hierbij liep ze verwondingen op waaronder een gebroken arm. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man heeft aangifte gedaan van vernieling van een ruitje.De man is meegenomen naar het bureau.

Dronken achter het stuur

HALSTEREN: Een 29-jarige man uit Stavenisse is vrijdagochtend rond 04.15 uur op de Eendrachtweg aangehouden. Hij reed onder invloed van alcohol.

De bestuurder had zijn auto aan de kant gezet. Getuigen spraken de man aan, omdat hij zich verdacht gedroeg. Zij roken een alcohollucht en hebben de politie gewaarschuwd. Agenten kwamen ter plaatse en hebben de man meegenomen voor een blaastest. Hij blies 675 ug/l. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Politie houdt verkeerscontrole samen met de belastingdienst

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdag op de Rooseveltlaan samen met de belastingdienst een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 1300 voertuigen gecontroleerd. Vier auto's zijn in beslag genomen en op 13 voertuigen is beslag gelegd. Zij krijgen zes weken de tijd om het openstaande bedrag te betalen. Eén bestuurder had een bedrag open staan van

137.060,47. In totaal is er een bedrag van 2.370,00 euro, ter plaatse geïnd. De politie heeft zes bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet dragen van de gordel, het niet tonen van rijbewijs/ kentekenbewijs en het rijbewijs dat niet voldeed aan de gestelde eisen.

Auteur: Eefje Klijberg