Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (23/5)

BREDA, 23 mei 2008

Politie treft harddrugs aan

BREDA: Op de Abeelstraat zijn donderdagavond rond 21.15 uur twee Bredanaars van 21 jaar en 44 jaar aangehouden. De 21-jarige Bredanaar wordt verdacht van het handelen in harddrugs en de 44-jarige man voor het gebruiken ervan. De 21-jarige man is in verzekering gesteld.

Agenten in burger zagen beide mannen op de Haagweg. Ze gedroegen zich verdacht. Daarop fouilleerden agenten hen. Bij de 21-jarige man troffen agenten in zijn onderbroek oa. 52 bolletjes cocaine en 17 bolletjes heroine aan. De man is in verzekering gesteld. Bij de andere man troffen agenten alleen gebruikersmiddelen aan. Hij is ook meegenomen naar het bureau.

Man rijdt op scooter zonder helm

BAVEL: Op de Lange Bunder is donderdagavond rond 19.15 uur een 17-jarige man uit Bavel aangehouden. De jongen reed op een scooter en had zijn helm niet op. Ook kon hij zijn identificatiebewijs niet aan agenten overhandigen. Bij zijn aanhouding vertoonde de man recalcitrant gedrag. Hij is meegenomen naar het bureau en kan een boete tegemoet zien.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: Op de Oude Terheijdenseweg is rond 19.00 uur donderdagavond een 22-jarige Poolse vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Ze wilde een biertender meenemen zonder deze af te rekenen. Omdat ze bekend staat als veelpleger is ze in verzekering gesteld.

In de Barones is in een kledingzaak zijn donderdagavond rond 18.50 uur twee 16-jarige meisjes aangehouden. Beide worden verdacht van het stelen van kleding. Ze zijn aangehouden.

Toen het alarm van de winkel afging zette het meisje het op een lopen. Daarbij verloor ze haar tas. Toen ze deze kwam halen is ze meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat ze nog een boete open had staan. Deze heeft haar moeder betaald.

Het andere 16-jarige meisje wilde een rok en shirt meenemen zonder deze af te rekenen. Ook bij haar ging het alarm af. Winkelpersoneel heeft haar overgedragen aan de politie. Ze is meegenomen naar het bureau.

Poging tot doodslag op agent

BREDA: Een 24-jarige Bredanaar is donderdagmiddag rond 16.45 uur op de Oosterhoutseweg aangehouden. Hij wordt verdacht van het negeren van een stopteken van de politie en poging tot doodslag. De man is in verzekering gesteld.

Vijf mei jl. werd op de Fellenoordstaat een verkeerscontrole gehouden. Daarbij gaf een 38-jarige agente een stopteken aan de 24-jarige bestuurder. Hij voldeed niet aan dit teken en reed met circa 50 km/h op de agente in. Ze kon net op tijd uitwijken. De man die gesignaleerd stond, kon gisteren aan worden gehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Rijdster onder invloed van medicijnen en alcohol aangehouden

ETTEN-LEUR: Op de Geerkade is donderdagmiddag rond 13.10 uur een 49-jarige vrouw uit Oosterhout aangehouden. Ze wordt verdacht van het rijden onder invloed van medicijnen en alcohol. Bij de vrouw is een bloedonderzoek afgenomen. Haar rijbewijs is in beslag genomen. Ze verklaarde zelf medicijnen en alcohol gebruikt te hebben.

Brand veroorzaakt flinke schade

BREDA: Rond 02.15 uur vrijdagmorgen kwam er bij de politie een melding binnen van een brand op de Wommelgemhof. Daar zou een auto in brand staan. Ter plaats bleek dat er twee auto's en een caravan in brand stonden. De brand breidde zich uit naar twee garages. De politie heeft de bewoners van de aangrenzende woning uit voorzorg uit de woning gehaald. De garage, auto en caravan zijn in rook opgegaan. Ook een woning heeft schade opgelopen. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de brand geblust.

Drie arrestaties tijdens horecanacht

BREDA:De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens het horecatoezicht drie arrestaties verricht en viertien bekeuringen uitgedeeld oa.s. voor fout parkeren en voor wildplassen.

De politie arresteerde een 25-jarige man uit Breda rond 01.15 op de Christiaan Huijgensstraat.Hij wordt verdacht van het rijden met hoge snelheid, negeren van een stopteken en zich niet kunnen identificeren.

Hij reed met zijn quad met hoge snelheid rond op de Grote Markt en door het Valkenberg. Agenten konden na een achtervolging de bestuurder op de Christiaan Huijgensstraat aanhouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Zijn quad is in beslag genomen.

Omstreeks 02.34 werd een 30-jarige man op de Schoolstraat aangehouden. Hij beledigde een agent. De man is meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rond 04.14 uur vond op de Torenstraat een vechtpartij plaats. Een 24-jarige man uit Breda is aangehouden. Er ontstond een vechtpartij tussen een 15-tal personen. Agenten kwamen ter plaatse en dreven de vechtenden met een wapenstok uit elkaar. De verdacht bleef ondanks het optreden van de politie doorslaan. Hij is meegenomen naar het bureau.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol

20 bekeuringen uitgeschreven bij bromfietscontrole

BREDA: Donderdag heeft de politie een bromfietscontrole gehouden op de Nassausingel en de Karnemelkstraat. Er zijn 44 bromfietsers staande gehouden. In totaal zijn 20 bekeuringen uitgedeeld voor oa snelheid, geen bromfietscertificaat bij zich hebben, geen helm op hebben en rijden over het voetgangersgebied.

Verkeerscontrole

ETTEN-LEUR: Op de Concordialaan en de Anna van Berchemlaan zijn donderdagmiddag tussen 13.45 en 16.30 uur verkeerscontroles gehouden. Er zijn 35 bekeuringen uitgedeeld voor o.a. niet dragen van de autogordel, rijden zonder rijbewijs en niet handsfree bellen.

Auteur: Eefje Klijberg