Veilig Amsterdam


: Vaker optreden tegen jeugdoverlast

Jeugdcoaches


*

* Jeugd

23 mei 2008

De bewonersadviseurs van het Sociaal Investeringsprogramma SIP roepen de politie op om vaker op te treden tegen jongerenoverlast in de buurt. Optreden helpt, constateren zij.

Hun oproep hoort bij het verzoek van de vrouwen in Overtoomse Veld, die onlangs handtekeningen ophaalden voor streng politieoptreden in hun buurt. Nog geen half jaar geleden moesten de huis-aan-huis bezoekers van het SIP nog gemiddeld vier keer aanbellen voor zij de voordeur voorbij kwamen. Nu komen de bewoners steeds vaker uit eigen beweging naar het SIP-kantoor met vragen over onder andere taal, psycho-sociale hulp, stedelijke vernieuwing en opvoeding. Afgelopen maand zijn eenenvijftig bewoners op spreekuur geweest.

De 8tot8 jongerencoaches die probleemkinderen en hun ouders structuur leren van opstaan tot huiswerk maken, pakken goed uit. De bewonersadviseurs van SIP merken dat de ouders in Overtoomse Veld nieuwe hoop hebben. De Sippers hebben de afgelopen maand 142 bezoeken afgelegd en koppelden ruim tachtig bewoners aan zorgdiensten, werktraining, sport, taalcursus, opvoedcursus en psychistrische hulp.