Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 23 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 23-05-2008

Dode man Wormerland blijkt neergeschoten

Zaandijk, 23 mei 2008

De dode man die dinsdagavond in een berm in Wormerland door een voorbijganger werd gevonden blijkt te zijn neergeschoten. De politie hield direct rekening met een misdrijf en zette 25 rechercheurs op de zaak. Dat het om een misdrijf gaat is inmiddels door de sectie van het NFI bevestigd. Het slachtoffer is een 48-jarige West-Afrikaan. De recherche werkt nog steeds met het voltallige team aan het oplossen van deze zaak. Er is onder meer een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. Mensen die informatie hebben die van belang kan zijn voor de politie worden verzocht te bellen met de Centrale Recherche via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.

Twee illegalen aangetroffen

Purmerend, 22 mei 2008, 17:29 uur

Donderdagmiddag zijn tijdens een vreemdelingencontrole in een restaurant twee illegale werknemers aangetroffen. De politie voerde de controle samen met de Arbeidsinspectie uit. Bij binnenkomst in het restaurant toonde een medewerker van de Vreemdelingenpolitie zijn legitimatiebewijs. Vervolgens sprintte de eigenaresse naar achteren om de illegale werknemers te waarschuwen. De keukendeur zat op slot en de eigenaren weigerden de deur te openen. Een agent klom door het doorgeefluik en zag dat twee werknemers probeerden te vluchten. Een van de keukenmedewerkers probeerde zich te verstoppen in een geheime ruimte achter een dubbele wand in de keuken. De andere wilde zich via een keukentrap in het plafond verschuilen. Beide zijn aangehouden en overgebracht naar de Vreemdelingendienst. Tegen de restauranteigenaren is proces-verbaal opgemaakt.

Autoverkoper mag auto inleveren

Zaandam, 22 mei 2008, 20:52 uur

Twee bikers van de politie hebben een 19-jarige man aangehouden en zijn auto in beslaggenomen. De bikers zagen een auto met een Oost-Europees kenteken met hoge snelheid naderen en gaven de bestuurder een stopteken. De man kon geen verzekerings- en kentekenpapieren noch een rijbewijs overhandigen. Bovendien zaten onder de motorkap twee chassisnummers. De verdachte moest mee naar het bureau en via de tolkentelefoon werd zijn verklaring afgenomen. Hij beweerde in Nederland personenauto's te kopen voor300,- en deze dan in het Oost-Europese land van herkomst voor 2000,- 3000,- door te verkopen. Hij kwam aan de auto's via Marktplaats of vrienden. Verder verklaarde hij dat de papieren van de auto waarin de politie hem aantrof in zijn geboorteland lagen. De auto is inbeslaggenomen voor onderzoek naar diefstal/heling. De verdachte moest direct een boete betalen van640,-

Succesvolle bemiddeling

Zaandam, 22 mei

Een onderhandelaar van de politie heeft donderdag bemiddeld in een zaak waarbij hij heeft gesproken met een verwarde 17-jarige jongeman. Donderdagmiddag werd de onderhandelaar gebeld omdat de jongen op een dak zat en er vanaf dreigde te springen. Er werd een springkussen geplaatst en meerdere ambulance-eenheden kwamen ter plaatse. Het lukte de politiemedewerker de jongen te overtuigen van het dak te komen.

Bewoner in oog met inbrekers

Oostzaan,

De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Wakerstraatwaarbij de zoon des huizes oog in oog kwam te staan met drie inbrekers. De ouders waren even niet thuis toen de zoon de deur van zijn zolderkamer opendeed en drie inbrekers recht in het gezicht keek. Zij hadden toen al de hele woning doorzocht. Doordat ze vooraf de tuindeuren hadden opengezet als vluchtmogelijkheid wisten ze te ontkomen. Het voordeurslot was op grove wijze verbroken en de hond was opgesloten in een van de slaapkamers. De dieven hebben geld, id-bewijzen en sieraden meegenomen. De politie is direct een onderzoek gestart en heeft aanknopingspunten in de zaak.