Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Meer kleur op Amsterdamse school

23 mei 2008
`Ik wil kleurrijke scholen in De Baarsjes', zegt Godfried Lambriex, portefeuillehouder Onderwijs in De Baarsjes. `Ons stadsdeel wil dat de scholen in het stadsdeel een afspiegeling zijn van de buurt.

Een groot aantal, vaak hoog opgeleide bewoners laat hun kinderen echter naar school gaan op zogenoemde witte scholen in andere stadsdelen. In De Baarsjes woont een veelheid van nationaliteiten. Als kinderen in gescheiden werelden opgroeien, blijven we vreemden van elkaar. Goed samenleven begint met elkaar ontmoeten, leren kennen en samen dingen doen op school. Dat geldt voor kinderen en hun ouders. Mensen wonen hier bij elkaar in de straat. Dan is het toch niet meer dan logisch dat hun kinderen met elkaar in de buurt naar school gaan. Daar ontmoeten kinderen en ouders met een verschillende achtergrond elkaar. Kinderen maken dan vriendjes en vriendinnetjes met wie ze na schooltijd in de buurt kunnen spelen.'

Uitwisselingsbijeenkomst

Dinsdag 27 mei organiseren de Stichting Kleurrijke Scholen, het landelijke Kenniscentrum Gemengde Scholen en Onderwijs Consumenten Organisatie (OCO) een uitwisselingsbijeenkomst voor Amsterdamse oudergroepen. Ouderinitiatieven, waarbij een groepje `witte' ouders zich gezamenlijk inschrijft op een `zwarte' school, blijken ook in Amsterdam vaak succesvol bij het kleurrijk maken van scholen. Lambriex is ook aanwezig bij de bijeenkomst.