Politie Kennemerland

Aanhoudingen met hulp van weggebruikers

Regio Kennemerland, 23-05-2008

De politie heeft met hulp van overige weggebruikers twee drankrijders kunnen aanhouden die ernstig onder invloed van alcohol verkeerden:

HEEMSTEDE, 23 mei - De meldkamer van politie werd rond 1:45 uur gebeld door een weggebruiker die achter een slingerende auto reed. De bestuurster van de slingerende auto reed met hoge snelheid (+ 140 km/uur) over de N201 in de richting van Heemstede. Dankzij de oplettende weggebruiker die telefonisch in verbinding bleef met de meldkamer, kon de politie de dronken bestuurster aan de kant zetten. De bestuurster, een 26-jarige vrouw uit Schiedam, bleek zwaar onder invloed van drank en zij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de vrouw bijna viermaal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol te blazen. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Omdat de vrouw haar rijbewijs niet bij zich had, werd haar voertuig tijdelijk ingenomen. Zij kan haar voertuig op komen halen na inlevering van haar rijbewijs; zelf mag zij dan niet rijden en ze zal iemand met een geldig rijbewijs hiervoor moeten inschakelen, alvorens zij haar auto terug krijgt. Proces verbaal tegen de vrouw is opgemaakt.
ZWAANSHOEK, 23 mei - rond 00:45 uur werd de meldkamer van de politie gebeld door een oplettende bestuurder die in de Haarlemmermeer achter een slingerende auto reed en waarvan het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed van drank verkeerde. Omdat de oplettende weggebruiker telefonisch met de meldkamer in contact bleef, kon een politievoertuig snel de dronken bestuurder traceren. Op het Leenderbos gekomen, stuitte de politie-eenheid echter op een aanrijding met letsel, waardoor zij genoodzaakt waren om daar de eerste hulp te gaan verlenen. Een hondengeleider nam direct de achtervolging van de dronken bestuurder over, en wist de automobilist, een 38-jarige man uit Polen, op de Hillegommerdijk aan de kant zetten. De bestuurder moest blazen en bleek onder invloed van alcohol, waarna hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau weigerde de Pool mee te werken aan de ademanalysetest: zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces verbaal is tegen hem opgemaakt.