Provincie Overijssel

VROM: Atlas Leefomgeving

Hoe moet de overheid mensen informeren over hun leefomgeving? Het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) heeft het project Atlas Leefomgeving opgestart om te werken aan een plek op internet waar burgers met behulp van hun postcode inzicht krijgen in de kwaliteit van hun directe omgeving.

Het project richt zich momenteel op drie elementen die de kwaliteit van de leefomgeving kunnen bepalen; groen(voorzieningen, luchtkwaliteit en geluidniveaus. Denk bijvoorbeeld aan antwoorden op vragen als:

* Hoe is het met de (groen)voorzieningen?
* Hoe is de lokale luchtkwaliteit?

* Heeft u last van geluidshinder?

VROM hecht veel waarde aan de mening van toekomstige gebruikers en is zeer geĂŻnteresseerd in de specifieke wensen en voorkeuren van professionele gebruikers en burgers. Bureau KLB heeft hiervoor onder andere een internetpanel samengesteld waarvan de leden tot en met september een aantal keer gevraagd zal worden naar hun mening. Iedereen kan via het internetpanel meedenken over zaken als:
* Wat wilt u over uw leefomgeving weten?

* Wat wilt u daarmee kunnen doen?

* Hoe moet die informatie gepresenteerd worden?

Namens VROM nodigen we u uit om mee te doen met het Internetpanel en zo mee te denken over de invulling en presentatie van een digitale atlas. Bovendien maken de panelleden kans op een van de 100 VVV irischeques van 20 euro! Klik hier om u aan te melden voor het Internetpanel.