Gemeente Zaltbommel


Gemeente Zaltbommel komt met visie verkeer 20 mei 2008 Geplaatst op: 20 mei 2008
Gemeente Zaltbommel komt met visie verkeer

Het college van burgemeester & wethouders heeft een conceptvisie verkeer opgesteld. Deze visie geeft aan wat de gemeente belangrijk vindt op het gebied van verkeer de komende jaren. Er is onder andere aandacht voor zwakkere verkeersdeelnemers, 60 kilometer zones, vrachtverkeer en educatie voor jeugd.

In de conceptvisie staat in hoofdlijnen wat de gemeente voor de komende jaren belangrijk vindt op het gebied van verkeer. Ook wordt aangegeven hoe de gemeente dit denkt te bereiken. De conceptvisie is voor de gemeente een handvat om bij verkeers -en ruimtelijke ontwikkelingen de juiste keuzes te kunnen maken.

Het college vindt dat er maatregelen moeten worden genomen, die de zwakkere verkeersdeelnemer beschermen. Andere maatregelen zijn het inrichten van 60 km/u-zones in het buitengebied en het (vracht)verkeer te laten rijden over wegen die daar geschikt voor zijn. Voor de jeugd denkt het college aan educatie, zoals het bewust maken van hoe zij zich in het verkeer veilig kunnen gedragen.

De conceptvisie wordt besproken in de carrousel van 12 juni. Inwoners van de gemeente Zaltbommel kunnen ook nog een schriftelijke reactie geven. De raad bespreekt daarna de visie.