Gemeente Beverwijk


23-05-2008 Gemeente Beverwijk sluit overeenkomsten met NS

BEVERWIJK ­ Sinds 2005 werken de gemeente Beverwijk en NS Poort intensief samen bij het maken van plannen voor herontwikkeling van de stationsomgeving. Deze plannen maken de stationsomgeving aantrekkelijker en veiliger en stimuleren het gebruik van openbaar vervoer. Op vrijdag 23 mei 2008 hebben burgemeester J.F.C. van Leeuwen en de heer P. Rutte van NS Poort drie overeenkomsten ondertekend die de realisatie van deze plannen mogelijk maakt.

De eerste overeenkomst regelt de aankoop van de gronden van NS die de gemeente Beverwijk nodig heeft voor het verleggen van de Halve Maan en de bouw van een hotel/kantoorcomplex naast het station. Deze overeenkomst regelt ook de aankoop van de gronden van NS op de Wijckerpoort. De gemeente zal hier voor gebruik tot 2012 een tijdelijke parkeervoorziening aanleggen. Na 2012 worden nieuwe ontwikkelingen mogelijk in dat gebied.

Daarnaast hebben de gemeente en NS Poort twee realisatieovereenkomsten ondertekend. Met deze ondertekening geeft de gemeente opdracht aan NS Poort voor de bouw van het nieuwe Stadhuis en een nieuw kantoor voor de Milieudienst.

Voor realisatie van de plannen koopt de gemeente ook gronden van ProRail. De verwachting is dat de onderhandelingen over deze aankoop aan het eind van het jaar formeel worden bekrachtigd.