Principe-akkoord cao tnt Acties Leiden tot doorbraak!

23/05/2008 18:55

BVPP

23 mei 2008

Onderhandelaars van TNT en postvakbond BVPP hebben vandaag alsnog een principe-akkoord bereikt over de TNT-CAO. De salarissen worden per 1 april 2008 met 3,5% verhoogd. Daarvan is 0,5 procent 'voorwaardelijk'. Dat betekent dat deze 0,5% pas definitief aan de medewerkers wordt toegekend als er vóór 1 april 2009 overeenstemming is bereikt over de nieuwe CAO Productie en de arbeidsvoorwaarden voor TNT Expresse en Pakketservice. Onder druk van de BVPP heeft TNT haar eerdere harde eis van 25% bezuinigingen op de arbeidsvoorwaarden van postmedewerkers ingetrokken. Daardoor kan de nieuwe CAO Productie tot stand komen in eerlijk en reëel overleg.

De genoemde salarisverbeteringen van 3,5% gelden óók voor Zaterdagbestellers, Postbezorgers, Vutters en gepensioneerden!

Het principe-akkoord is onder zware actiedruk totstandgekomen. Na het vastlopen van het overleg werden medio april acties door de BVPP opgestart. Na een landelijke kick-off bijeenkomst in Utrecht volgenden poststakingen in alle grote steden. De afgelopen week werden de sorteercentra stilgelegd. Woensdag 28 mei aanstaande zou er een landelijke stakingsdag zijn met een manifestatie in Amsterdam. Daaraan zouden naar verwachting 15.000 TNT-medewerkers deelnemen. Zover heeft het niet hoeven te komen, vandaag werden de bonden door TNT uitgenodigd voor nieuw overleg. De landelijke stakingsdag is door de bonden opgeschort in afwachting van de uitkomst van de ledenraadplegingen die binnenkort gehouden zullen worden.


---

Voor meer informatie:

Rik Vergunst, bestuurder BVPP, 06 51211659





http://www.bvpp.nl