Gemeente Waalwijk Gratis Sport- & Beweegmiddag 50+

Op 23 mei is er in Sporthal De Slagen een gratis Sport- & Beweegmiddag voor 50-plussers. Een gezellige, actieve middag in het teken van sporten, bewegen én gezondheid! Naast een uitgebreide informatiemarkt over het sport- en beweegaanbod in de gemeente Waalwijk zijn er ook volop gratis introductielessen. Op deze middag wordt tevens de Sport- & Beweegwijzer 50+ gepresenteerd: een gratis gids met een overzicht van alle sport- en beweegactiviteiten in de gemeente.

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt presenteren 30 sport- en beweegaanbieders zich en is er aandacht voor gezond leven. Thebe voert bij 200 mensen gratis een glucosetest uit en de GGD meet de BMI (Body Mass Index, gewicht/lengte/leeftijd). Ook is de Wateetenbeweegik-bus aanwezig: een bus vol informatie over gezond eten en voldoende bewegen. Bezoekers kunnen in de bus op een interactieve manier hun eigen eet- en beweegpatroon bekijken.

Introductielessen
Bezoekers kunnen verschillende gratis introductielessen volgen, zoals onder andere tennis, sport en bewegen, steppen, werelddansen, verschillende soorten fitness, nordic walking, honk/softbal, tafeltennis, yoga, linedancing en volksdansen.

Programma
Om 13.00 wordt de dag geopend door wethouder Jan van Groos. Om 13.15 uur start de informatiemarkt. Om 13.30, 14.00, 14.30, 15.15, 15.45 en 16.15 uur vinden de rondes met introductielessen plaats, die elk een half uur duren. De lessen zijn zowel binnen als buiten. Er zijn ook doorlopende introducties, zoals handboogschieten, sjoelen, klaverjassen, rikken, wandelen en hardlopen. Op www.waalwijk.nl kunt u het complete programmaoverzicht zien.

Wilt u meer beweging en een gezonder leven? Kom dan op 23 mei naar Sporthal De Slagen en laat u informeren en inspireren. En vergeet niet om uw sportspullen mee te nemen!

Publicatie datum 13-05-2008