Gemeente Wijk bij Duurstede

Expositie `Even stilstaan....' van Inez Kooger

Van 23 mei tot 13 juni a.s. houdt Inez Kooger een expositie in het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede met natuurfoto's en teksten onder de naam `Even stilstaan...' Inez fotografeert al sinds haar 12e jaar, vaak om de schoonheid van de natuur vast te leggen, vandaar ook de titel `Even stilstaan..'
Dat levert namelijk zo vaak vreugde op; er is zoveel moois te zien! Het lezen van mooie gedichten of verhalen en even gaan zitten voor het luisteren naar mooie muziek, is volgens Inez altijd waardevol: "Ik krijg er een warm gevoel van en het geeft me veel energie!" De opening van de expositie vindt plaats op 23 mei om 16.00 uur in de hal van het gemeentehuis. Tom van Ginkel verricht de opening en elf zangeressen, verenigd in "What's in a name", zingen een paar van de songs die ook op de cd staan.
De bundel `Even stilstaan...' fungeert ook als catalogus van de expositie en is verkrijgbaar bij Muziekwinkel Van Ginkel.

Inez Kooger is in het dagelijks leven sociologe en heeft een eigen trainings- en adviesbureau op het gebied van samenwerken, persoonlijke effectiviteit, conflicthantering, vergadertechnieken en ze geeft in-company cursussen op het gebied van functionerings- en POP-gesprekken. Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van haar bureau heeft Inez een nieuwe bundel gemaakt, getiteld `Even stilstaan...' Opnieuw met natuurfoto's, waarvan veel in Wijk en omstreken zijn gemaakt, soms gewoon in haar eigen achtertuin. Ditmaal heeft zij twee bijzondere aanvullingen in haar bundel: 4 collega-vrienden hebben teksten geleverd - gedichten en verhalen van zeer verschillende aard. Een bevriende fotografe heeft twee eigen foto's aangeleverd.
In de bundel is een andere grote hobby van Inez vertegenwoordigd: zingen!
Zij heeft van twee songs de tekst en melodie in de bundel opgenomen. Bij de bundel hoort een cd met vijf songs van The Rhine Singers, waar Inez lid van is. Dit 50-koppige vrouwenbarbershopkoor treedt zaterdagavond 24 mei op in theater Calypso in Wijk bij Duurstede.

Inez hoopt nog vele jaren haar werk als trainer en personal coach te kunnen uitvoeren; ze doet dat met veel passie en plezier. Daarnaast zal ze altijd blijven fotograferen: "De natuur is voor mij een onuitputtelijke bron van schoonheid en vreugde en je hoeft er helemaal niet ver voor te reizen! Als je af en toe maar even stilstaat en om je heen, of gewoon naar de tuin en berm kijkt..." Veel foto's van Inez leveren daarvan het prachtige bewijs.

Inez is geen onbekende in Wijk: al eerder maakte zij samen met Boudewijn Hansen de bundel `Gebakend tussen dijken', rivierenland in woord en beeld. Foto's en teksten uit de bundel zijn in 2006 geëxposeerd in het gemeentehuis.