Ingezonden persbericht

Persbericht 23 mei 2008

Bekroonde KRO-kinderseries en jeugdfilms verschijnen op dvd.

De populairste, best gewaardeerde en (internationaal) bekroonde kinderseries, kleuterdocumentaires en jeugdfilms van de KRO verschijnen bij De Kunst op vijf dvd's. KRO Kindertijd staat voor kwalitatieve kindertelevisie die kinderen aanspeekt. De thema's zijn herkenbaar uit het dagelijks leven, waardoor de programma's een vaste plek hebben veroverd in de harten van kinderen en hun ouders.

De kinderprogramma's en jeugdfilms zijn geregisseerd door gerenommeerde makers, zoals Mischa Kamp (Het Paard van Sinterklaas), Rob Pos (Kapitein Rob) en Maria Peters (Kruimeltje, Pietje Bell).

In deze reeks:

Adriaan

Adriaan is een vrolijke, bewogen en verrassende avonturenserie over de allerdaagse dingen in het leven van een jong kind, waar kinderen en ouders veel plezier aan zullen beleven.

Winnaar van de Cinekid Kinderkast Juryprijs 2007
Regie: Mischa Kamp (o.a. Het paard van Sinterklaas, Waar is het paard van Sinterklaas)

Mijn Mooiste Prentenboek

Mijn Mooiste Prentenboek is een feest voor jonge kinderen! De allerleukste moderne sprookjes en verhalen voor jonge kinderen worden verteld door bekende KRO presentatoren, zoals Anita Witzier, Yvon Jaspers, Frits Spits en Fons de Poel. Dankzij bijzondere animatietechnieken komen de prentenboeken tot leven.

De dvd bevat tien afleveringen van verschillende Nederlandse topauteurs en -illustratoren, zoals Max Velthuijs, Annemarie van Haeringen, Ivo de Wijs en Jan Jutte.

Linus

Linus woont in het Noorse dorpje Svingen, waar hij elke dag met zijn vriendjes Nure, Akaya, Asa, Victoria, Morten, Burre en zijn jongere zusje Klara op avontuur gaat. Ook Linus zijn vader Marvin speelt vaak maar al te graag mee! Maar houdt hij zich wel altijd aan de regels? Linus is één van de geliefdste kinderseries van KRO kindertijd.

Geniet op deze dvd van het eerste seizoen van zes afleveringen

Een kind zoals jij en ik

KRO Kindertijd maakte in de loop der jaren meer dan 250 korte kleuterdocu's, die wereldwijd in 40 landen te zien zijn. De 24 allerleukste documentaires zijn verzameld op deze dvd.

De thema's zijn o.a. dieren, logeren en spelen.

KRO Tienplus Kindertheater

Zes korte, spannende en vooral boeiende avonturenfilm voor kinderen, vol herkenbare thema's. Met de nieuwste korte film van Maria Peter: Marathon Girl. Deze film werd speciaal voor de Olympische Spelen gemaakt.

De films zijn gemaakt door bekende regisseurs zoals Maria Peters (van Pietje Bell en Afblijven) en Hans Pos (van Kapitein Rob).

De dvd's zijn te verkrijgen vanaf week 27 bij de Hema voor een consumenten prijs van ¤ 8,95

---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht