Ingezonden persbericht



---

Persbericht

Sweatshop (expositie)

Datum: 23 mei t/m 29 juni 2008 vr/za/zo 13.00-17.00 Plaats: Stichting KOP, Speelhuislaan 171, Breda
Curatoren: Barry en Rob van Dijck (Staynice)

T-shirts, T-shirts en nog eens T-shirts: KOP is tijdens het Graphic Design Festival ingericht als een grote winkel met een enorme collectie T-shirts. De T-shirts zijn gemaakt door ontwerpers van over de hele wereld.

De vorm van een T-shirt is altijd gelijk, de bedrukking zorgt voor de uitstraling. SweatShop laat zien hoe het gebruik en karakter van een t-shirt verschilt door grafisch ontwerp. Barry en Rob van Dijck van ontwerpbureau Staynice zijn de curatoren en nodigden ontwerpers uit alle windstreken uit hun meest bijzondere shirt aan te leveren. Staynice wordt sinds een aantal weken overspoeld door postpakketten met T-shirts! Honderden T-shirts in alle soorten en maten zijn aangekomen in Breda en zullen een plekje krijgen in Sweatshop. Decorontwerpers Super A en Gekido bouwden het KOP-pand om tot een echte winkel met toonbank, rekken, displays en een pashok. De T-shirt zijn niet alleen te bekijken, maar vaak ook direct te koop. Tussen de vele T-shirts zijn video's en foto's te zien waarin nog meer T-shirts de hoofdrol spelen. Sweatshop betekent kijken, kopen maar ook zelf maken!

Spacesoup Sweatshops (workshops)

Data Spacesoup Sweatshops: 24 mei, 31 mei en 7 juni 12.00-15.00 uur Bekendmaking prijswinnaars: 11 juni in Valkenbergpark. Mede mogelijk gemaakt door: Premsela, Dutch platform for design and fashion

Ontwerp je eigen T-shirt en win!
Ben jij een T-shirt freak en droom je er al jaren van om met je eigen ontwerp de show te stelen? Dan ben je bij Stichting KOP aan het juiste adres! Tijdens de expositie 'Sweatshop" geven Spacesoup en KOP jou de mogelijkheid een uniek T-shirt te ontwerpen. Op 24 mei, 31 mei en 7 juni kun je in KOP tijdens de Spacesoup Sweatshops samen met echte pro's aan de slag. Maak je eigen graphics, style away met stof en schaar, of laat zien wat je kan met spraypaint en shirts. Grijp je kans en schrijf je nu in voor een van de data via www.stichtingkop.nl! De workshops worden gegeven door Mieke Driessen (24 mei), Hanazuki (31 mei) en ZLDA (7 juni).

Doe je liever van uit huis mee aan de wedstrijd? Downnload dan een papieren T-shirt van www.spacesoup.nl. Maak je ontwerp en stuur het naar ons op! Uit alle inzendingen en uit alle resultaten van de Spacesoup Sweatshops wordt op 11 juni in het Valkenbergpark twee winnaars gekozen. De makers van het meest originele T-shirts worden beloond met een mooi prijs.

Voor de redactie, niet ter publicatie:
Indien u meer informatie wenst of concrete afspraken wil maken, kunt u contact opnemen met Simone Dresens, publiciteitsmedewerker stichting KOP. Ook kan zij u hoge resolutie beelden sturen. Voor meer informatie kunt u ook kijken op op www.stichtingkop.nl e-mail publiciteit@stichtingkop.nl
telefoon 06 120 845 13
stichting KOP 076 587 99 00


---- --