Ruim 80 % gamers speelt GTA IV niet om geweld

21/05/2008 08:00

Blammo Media

CROWN Magazine draait als allereerste blad ter wereld geheel om één game.

Blammo Media (o.a. producent van het TMF programma Gamekings) gaat top computergames de waardering geven die ze verdienen en komt als eerste ter wereld met een onafhankelijk glossy magazine dat zich compleet richt op één en dezelfde topgame. En dat is in het eerste nummer vanzelfsprekend Grand Theft Auto IV (GTA IV), nu al dé release van 2008.

GTA IV is de meest succesvolle en spraakmakende game ooit. In één week werden er wereldwijd 6 miljoen exemplaren verkocht, waarvan ongeveer 200.000 in Nederland.

De 84 pagina's van Crown Magazine bevatten interviews, tips & tricks, gossip, lifestyle en achtergrondverhalen over GTA IV en hebben als blikvanger de uitslag van 'de grote GTA-enqu(ee)te'. Meer dan 700 GTA-fans spraken zeer openhartig over hun favoriete game en natuurlijk de geweld-issue. De uitslag is nu al spraakmakend en toont aan dat politici zich misschien wat minder druk moeten maken. Zo gaf ruim 80% van de ondervraagden aan dat geweld NIET de reden was waarom zij de game kochten. Datzelfde percentage ziet ook geen enkel verband tussen games en geweld. Een opvatting die door de ouders werd gedeeld, want bijna 70% van hen bleek geen probleem te hebben met het feit dat GTA IV gespeeld werd.

'Crown Magazine presents GTA IV' ligt vanaf 23 mei bij alle bekende verkoopadressen. Crown Magazine kent geen periodieke verschijningsfrequentie.





http://www.blammo.nl


Noot voor de redactie:

ONDERSTAANDE