Gemeente Zandvoort


Toeristentreintje - Op naar Badhuisplein


Al een paar weken staan op het Raadhuisplein het leuke draaimolentje, het toeristentreintje en het kaartenverkooppunt, waar u ook een kleine versnapering kunt kopen. Leuk, levendig en vooral heel handig als aanvullend-vervoervoorziening, want het treintje brengt u precies waar u wezen wilt.Het is één van de middelen die de gemeente instelling brengt deze zomer.

Op naar Badhuisplein
Het Raadhuisplein was één van de opstaplocaties die dit seizoen uitgeprobeerd wordt door de exploitant. Het is nu tijd om te verhuizen en om een andere plek te testen. Op 22 en 23 mei breekt de jonge ondernemer met zijn ploeg de draaimolen af. En verhuist hij er mee naar de volgende locatie: het Badhuisplein.

Elektriciteit
Dat is even een andere locatie dan was afgesproken en in eerdere berichten gecommuniceerd. Volgens de planning had de ondernemer moeten neerstrijken op het Stationsplein, maar daar had hij grote moeite om een stroomvoorziening te regelen. Gemeente Zandvoort heeft hem geholpen. Op het Badhuisplein lukte het wel om een elektriciteitspunt aan te leggen. De gemeente heeft de nieuwe locatie op orde gemaakt.

Goed gepland
De afspraak is dat de ondernemer vanaf de 25e alles opbouwt op het Badhuisplein, zodat op 24 mei, de opening van de Week van de Zee met z'n vele spectaculaire demonstraties en de feestelijke in gebruik name van de Muziektent Van der Heijden, geen last ondervinden van de opbouwwerkzaamheden.

Tabel
De gemeente heeft de ondernemer gevraagd om voor het publiek duidelijk aan te geven wanneer de trein wel en niet rijdt. Anders komen mensen langs en staan ze maar te wachten. Een vertrektijdentabel is wel zo handig.