Gemeente Zandvoort


Zandvoort Schoon?! - Hondenpoephandhavingsactie Keesomstraat

Regelmatig controleren de gemeentelijke handhavers in de Keesomstraat of de hondenliefhebbers hun honden volgens de regels uitlaten - lees: de hondenpoep opruimen, honden aanlijnen en laten rennen in de losloopgebieden. Op de foto: de handhavers van de gemeente in gesprek met de bekende reporter van de Zandvoortse Courant, Joop van Nes.

Zandvoort Schoon?!
In het kader van Zandvoort Schoon?! is de gemeente een grote actie gestart tegen de overlast van hondenpoep op straat. Dat blijkt ergernis nummer één te zijn. Na een voorlichtingscampagne -met name op het bekend maken van de regels en de voorzieningen- dan nu een eerste handhavingsactie. Die leverde tot nu echter weinig op. Niet één bon is geschreven en niet één hondenbezitter is aangesproken op wangedrag.

Proef
Het gaat om een proef. Wellicht wordt deze uitgebreid, want de hondenpoepoverlast blijkt een hardnekkig probleem, dat zorgt voor irritaties en stankoverlast. De handhavers maken voorlopig nog hun rondje door de Keesomstraat. Hun aanwezigheid is het bewijs dat de gemeente werk wil maken van de bestrijding van de hondenpoepoverlast, maar zoals voor alle acties die momenteel plaatsvinden in het kader van Zandvoort Schoon?!, het lukt pas echt om deze problematiek aan te pakken als de hondenbezitters de regeltjes in praktijk willen brengen.

Lees ook: Hondenpoepoverlast Keesomstraat aanpakken http://www.zandvoort.nl/website/webgen.nsf/pages/B0660F36792E871DC125743A00403B9A?