Ingezonden persbericht


JOVD waarschuwt VVD voor herschrijven beginselen

Vernieuwing liberale waarden is onnodig

Den Haag, 23 mei 2008 - Met een opiniestuk in de Volkskrant spreekt de JOVD zich sceptisch uit over het herschrijven van de beginselverklaring van de VVD. Volgens de jonge liberalen zijn de beginselen tijdloos en mogen ze niet aan de waan van de dag onderworpen worden. De JOVD heeft zijn twijfels over het nut van dit plan van Mark Rutte.

In het opiniestuk schrijven Landelijk Voorzitter Jeroen Diepemaat en Algemeen Bestuurslid Mark Thiessen dat de huidige beginselverklaring bij uitstek geschikt is om de uitdagingen van de moderne tijd aan te gaan. Mark Rutte liet eerder weten de beginselen te willen herschrijven omdat deze niet meer geschikt zouden zijn om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

De JOVD stelt dat de liberale beginselen tijdloos zijn, en niet mogen worden onderworpen aan de waan van de dag of om electorale winst mee te behalen. De jonge liberalen roepen op tot discussie over het nut van herschrijving van het beginselprogramma, die volgens hen nog niet voldoende gevoerd is.

Het kritische opiniestuk valt samen met de eerste dag van het VVD-congres in Noordwijkerhout. Op het congres zal afscheid genomen worden van scheidend partijvoorzitter Jan van Zanen. In zijn plaats wordt Ivo Opstelten geïnstalleerd, die de recente voorzittersverkiezing winnend afsloot. Opstelten maakte zich tijdens de campagne sterk voor het plan van Mark Rutte om de beginselverklaring te herschrijven.

Het volledige artikel is na te lezen op http://www.jovd.nl/news/100/15/


* * *