Gemeente Bronckhorst
---

Gemeente Bronckhorst vraagt suggesties om bibliotheek-voorzieningen in Bronckhorst zo goed mogelijk te kunnen (blijven) spreiden

De gemeente Bronckhorst is samen met de Bibliotheek West-Achterhoek bezig met het opstellen van een bibliotheekbeleid. Aanleiding hiervoor zijn onder meer (rijks)bezuinigingen en het mogelijk afschaffen van de provinciale subsidie op de bibliobussen. De drie bestaande bibliotheken in de gemeente in Hengelo, Vorden en Zelhem staan niet ter discussie. Om te kunnen (blijven) zorgen voor een zo goed mogelijke spreiding van de bibliotheekvoorzieningen in heel Bronckhorst willen de gemeente en de Bibliotheek West-Achterhoek onder andere goede alternatieven in kaart brengen om de spreiding van de bibliotheekvoorzieningen in de kernen te behouden en mogelijk te verbeteren. Alle alternatieven om een invulling te geven aan de bibliotheekvoorziening zijn bespreekbaar. Denk bijvoorbeeld aan een bibliotheek in school of dorpshuis, een breng- en haalpunt in een supermarkt of een virtueel loket. Hierover gaan zij nog voor de zomervakantie in gesprek met onder meer dorpsbelangenorganisaties, schoolbesturen en zorginstellingen. Maar ook individuele inwoners die ideeën hebben, vragen wij te reageren. Suggesties kunnen worden gemaild naar mevrouw Els Pierik van de afdeling Maatschappij en organisatie van de gemeente, via e-mail: e.pierik@bronckhorst.nl.

Hengelo (Gld), 23 mei 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --