Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 23 mei 2008

KATJA SCHUURMAN VAN BNN NAAR NET 5

Katja Schuurman en BNN hebben in goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Per 1 september 2008 maakt zij de overstap naar NET 5. Katja maakte bij BNN sinds 2001 furore met programma s als BNN at Work, Mission Unfindable, Katja versus de Rest en Try Before You Die. Na zeven jaar is Schuurman toe aan een andere uitdaging.

Katja: Na een aantal fantastische jaren verlaat ik BNN met een brok in mijn keel. Toch is het een goed moment om een volgende stap in mijn carriere te zetten, juist omdat het vuur tussen BNN en mij nog niet gedoofd is. Vertrekken op een hoogtepunt, zeg maar. Ik verheug me op deze nieuwe fase in mijn leven; de samenwerking tussen NET 5 en mij is vol verwachting en inspiratie. Ik voel dat NET 5 een zender is waar ik me thuis zal voelen.

Voorzitter Patrick Lodiers over Katja s stap: Katja Schuurman, op vele vlakken een van BNN's mooiste presentatrices, gaat BNN verruilen voor NET 5. In bijzonder goed overleg, want zo kan het ook, en met meer dan wederzijds respect, begrip en vriendschap, hebben Katja en BNN besloten te scheiden. Want scheiden, zo voelt het wel, na een mooi huwelijk van bijna zeven jaar. Poepduiken in BNN at Work, zoenen met Jan Peter in Lijst 0, kotsen met monniken in Mission Unfindable, vele BN-ers (inclusief Bridget!) verslaan in Katja versus. Kortom, van alle kanten hebben we van haar mogen genieten.