Gemeente Goirle

Rillaersebaan twee weekenden afgesloten

Tussen Venneweg en Turnhoutsebaan

De Rillaersebaan in de kern Goirle wordt in de maanden mei en juni tweemaal een heel weekend afgesloten voor het autoverkeer. Ter hoogte van de Kempenlaan wordt een rotonde aangelegd.
Volgens de huidige planning is het genoemde wegvak eerst van vrijdag 23 mei vanaf 07.00 uur afgesloten en wordt er uiterlijk tot en met zondag 25 mei gewerkt.

Vervolg werkzaamheden
Vanaf vrijdag 23 mei tot aan de bouwvakvakantie kan het verkeer uit de wijk De Hellen niet via de Kempenlaan naar de Rillaersebaan rijden. Naast werkzaamheden aan de rotonde, wordt tegelijkertijd het wegvak tussen de Baronielaan en de Rillaersebaan heringericht. Naast de rijbaan wordt een fietspad aangelegd richting de nieuwe rotonde.

Doorgaand verkeer kan vanaf maandag 26 mei gebruik maken van het tracé tussen de Turnhoutsebaan en de Tilburgseweg, maar de autostroom wordt ter hoogte van de nieuw aan te leggen rotonde gereguleerd met een tijdelijke verkeerslichtinstallatie.

Omleidingen
Met omleidingsborden wordt het autoverkeer uit de wijk omgeleid. Automobilisten uit de wijken De Hellen en 't Ven worden geadviseerd zoveel mogelijk via de Nieuwkerksedijk c.q. de Tilburgseweg uit te rijden.
Fietsers kunnen het fietspad van de Rillaersebaan gewoon gebruiken.

Busdiensten
De buurtbus tussen Hilvarenbeek en de kern Riel rijdt op vrijdag 23 mei tot aan de halte bij het Mill Hill College en doet Riel dus niet aan.
Lijndienst 132 van Veolia BBA die van Tilburg naar Breda rijdt, volgt in het weekend een andere route, namelijk via de Ringbaan West en de Blaakweg.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor de bouwvakvakantie afgerond.

Het autoverkeer wordt omgeleid. Fietsverkeer kan gebruik blijven maken van het fietspad.