Stadsdeel Amsterdam-Noord

`Noord zoekt kruiwagens!' voor talentontwikkeling jongeren

Stadsdeel Amsterdam-Noord start in samenwerking met Platform Amsterdam Samen en woningbouwverenigingen Ymere, Het Oosten/AWV, De Key en Eigen Haard het project `Noord zoekt kruiwagens!'. Een nieuw initiatief om scholen en hun leerlingen te verbinden aan bewoners en bedrijven uit de buurt. Het project is de Noordse versie van het eerder succesvolle `Kruiwagens gezocht!' in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer.

Gezamenlijk gaan we op zoek naar de kruiwagens van Noord: mensen die hun kennis en ervaring op werkgebied willen delen met jongeren uit dit stadsdeel. Bijvoorbeeld door het geven van een workshop over hun werk, of door hun bedrijf en beroep te presenteren in het Kruiwagens van Noord-boek, of door namens hun organisatie een werkopdracht of stageplaats aan te bieden. Het project levert hiermee een bijdrage aan de talentontwikkeling van jongeren en versterkt tegelijkertijd de sociale cohesie.

Het project gaat officieel van start in september en loopt gedurende het gehele schooljaar 2008 - 2009. Op dinsdag 20 mei 2008 was er een eerste bijeenkomst voor scholen, stadsdeel en woningbouwverenigingen in Noorderlicht. Na een wandeling langs alle projectonderdelen, maakten zij direct de eerste verbindingen voor het project.

Heeft u vragen over het project, of wilt u zich aanmelden als kruiwagen? Neem dan contact op met Saskia Hoogendoorn en Martijn Wijnands op 06 - 149 143 25 of info@noordzoektkruiwagens.nl.