Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 23 mei 2008

Uniek zorgconcept staat voor patiëntgerichte aanpak en samenwerking

Gezondheidscentrum Haveneiland biedt IJburger compleet zorgpakket

Vandaag opent staatssecretaris mevrouw Bussemaker (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) officieel het nieuwe gezondheidscentrum Haveneiland op IJburg. Met een officiële opening maakt zij van een uniek zorgconcept een feit. Door de komst van het nieuwe gezondheidscentrum kan iedere bewoner van IJburg gebruik maken van optimale zorgverlening op het eiland, ongeacht een eventuele beperking. Maar liefst zeven verschillende zorginstellingen zijn in gezondheidscentrum Haveneiland vertegenwoordigd.

Door een intensieve samenwerking tussen de zeven instellingen krijgen patiënten alle benodigde zorg in een compleet pakket aangeboden. Vanaf vandaag kunnen patiënten terecht bij: Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG) met een team van ondermeer huisartsen en verloskundigen, Dienstverlening & Zorg IJburg, Fysiotherapie Amsterdam- Oost, Jeugdgezondheidszorg 0 ­ 19 GGD, LLOYDS Apotheek, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en Stichting ViiA (voorheen Stichting Voorportaal IJburg).

Mevrouw Bussemaker is enthousiast over het nieuwe gezondheidscentrum op IJburg: "Hier kunnen bewoners van IJburg `dicht bij huis' terecht voor alle vormen van zorg. Met hun persoonsgerichte aanpak bieden samenwerkende hulpverleners passende zorg in de wijk."

Zorg op maat
Gezondheidscentrum Haveneiland blijft inspelen op de groeiende bevolking op IJburg. Zo worden er specifieke producten voor de bewoners ontwikkeld, zoals een pilot voor multi probleemgezinnen die binnenkort van start gaat. Doel van alle producten is dat de zorg optimaal is afgestemd op de patiënt. Het zorgconcept is ontwikkeld door zorgverzekeraar AGIS en stadsdeel Zeeburg met de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG) als leider van het bouwtraject van het gezondheidscentrum.

Open dag
De bewoners van IJburg kunnen zaterdag 24 mei een kijkje komen nemen in het nieuwe Gezondheidscentrum. Van 11.00 tot 14.00 uur staat de deur open en presenteren de verschillende organisaties zich met diverse activiteiten aan het publiek.

Het Gezondheidscentrum Haveneiland bevindt zich op de IJburglaan 727, 1087 CH in Amsterdam.

EINDE PERSBERICHT

Voor aanvullende informatie en persfoto's kunt u contact opnemen Persvoorlichting OLVG, Miek Warnaar, telefoon (020) 599 25 34 of persvoorlichting@olvg.nl


---- --