Ingezonden persbericht


Persbericht

Kelly Services stelt in internationaal onderzoek:

Nederlandse werknemer mist kwaliteit in het onderwijs

Den Haag, 23 mei 2008 Bijna de helft van de werknemers in Nederland stelt, dat als hij de kans had, een heel andere studie zou kiezen na zijn schoolperiode. Een op de vijf mensen zegt voor de verkeerde carrière te hebben gekozen. Deze gegevens komen uit een onlangs verschenen onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Kelly Services, internationale speler op het gebied van Human Resources. Het onderzoek geeft de meningen weer van meer dan 115.000 mensen in 33 landen, inclusief Nederland, met betrekking tot educatie.

Uit het onderzoek komt naar voren dat veel van de Nederlandse werknemers erg bezorgd zijn over de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs - zowel tijdens de opleiding, als daarna. Veel werkende Nederlanders hebben spijt van hun gemaakte keuzes met betrekking tot hun carrière. Veel werknemers geloven niet dat het onderwijs hen goed heeft voorbereid op het beroepsleven.

Belangrijkste resultaten


· 63% had, achteraf gezien, graag verder gestudeerd;


· 46% had liever een totaal andere studie gevolgd;


· 20% zegt de verkeerde carrièrekeuze te hebben gemaakt, 23% twijfelt hierover;


· 38% zegt dat het onderwijs geen goede voorbereiding is op het beroepsleven;


· 25% zegt dat het vervolgonderwijs geen goede voorbereiding is op het beroepsleven.

De uitkomsten van het onderzoek geven onder andere weer hoe de Nederlandse beroepsbevolking denkt over de kwaliteit van het onderwijs in het land. Van alle Nederlandse ondervraagden vindt 43% de kwaliteit van het onderwijs goed.

Waardering

De meeste waardering voor het schoolsysteem is in India: 69% van de ondervraagden daar vindt dat zij een goede voorbereiding op het beroepsleven hebben getroffen met behulp van het onderwijs. Dit wordt gevolgd door Puerto Rico (67%), Indonesië en Thailand (65%), Polen (63%), Spanje (61%), Canada en Hongarije (59%) en Japan en Mexico (57%). De minste waardering komt uit Zweden (26%), Noorwegen (27%), Denemarken (29%), Turkije (30%), Oekraïne (37%) en Rusland en Italië (39%).

Een grote meerderheid van 67% is het eens met de stelling dat het beroepsonderwijs minder theoretisch zou moeten zijn en meer praktisch.

In Nederland geeft 57% van de respondenten aan dat zij tevreden is met de carrièrekeuze die ze heeft gemaakt, 20% geeft juist het tegenovergestelde aan en 23% geeft aan dat zij nog twijfelt over de juistheid van haar keuze.

Sharon Montsanto, Marketing Manager Benelux bij Kelly Services: Het is logisch dat mensen positiever reageren naarmate zij meer carrièredoelen hebben gerealiseerd . Het is ook te verwachten dat veel van de ondervraagden, achteraf gezien, willen dat ze harder hadden gewerkt op school, de Hogeschool of de Universiteit. En er zijn ook veel mensen die twijfelen over hun carrièrekeuze. Jammer genoeg blijkt dat wanneer iemand ontdekt dat hij de verkeerde (carrière)keuze heeft gemaakt, die persoon lang niet zo productief is, als in het beroep van zijn keuze.

Het is ook belangrijk dat mensen niet overdreven reageren of valse verwachtingen hebben wanneer zij nadenken over hun gemaakte studie- en carrièrekeuzes. Het is tegenwoordig normaal voor de meeste werknemers om een aantal keer geswitcht te zijn in hun loopbaan. Het is dus goed mogelijk dat iemand die ontevreden is met zijn carrière een positieve verandering daarin aanbrengt. Zowel mannen als vrouwen noemen financiën het belangrijkste obstakel voor een carrièreverandering, gevolgd door tijd en gezin .

Kelly Services, Kerkplein 3, 2513 AZ DEN HAAG

Telefoon: 070 426 28 00, website: www.kellyservices.nl

Over Kelly Services

Als wereldwijde speler op het gebied van Human Resources, richt Kelly Services zich op werving en selectie van tijdelijk en vast personeel, on-site management en HR-oplossingen. Vertegenwoordigd in 37 landen wereldwijd, waaronder Nederland met 22 locaties, staat Kelly Services in de top-5 van s werelds grootste uitzendorganisaties.

Kelly Services biedt personeelsoplossingen en -diensten voor opdrachtgevers in tal van sectoren zoals: accountancy en finance, call center, kantoorservices, marketing, ICT, (lichte) industrie, techniek, wetenschap en farmacie, onderwijs en gezondheidszorg. Daarnaast zijn er drie business units voor personeelswerving binnen enkele specifieke markten: Kelly Information Technology Resources, Kelly Financial Resources en Kelly Scientific Resources. HR-oplossingen worden via de divisie Kelly Outsourcing & Consulting Group aangeboden.

________________________________________________
Voor meer informatie m.b.t. het onderzoek of overige redactionele informatie:

Influx PR Suzanne Weuring / Jakob Brons - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 366 3034, e-mail: kellyservices@influx-pr.com

Pb0308