PERSINFORMATIE:

TWEEDE NAUTADUTILH BACHELORBOOST

www.bachelorboost.nl

23 mei 2008 - NautaDutilh geeft vandaag het startsein voor het tweede jaar van het opleidingsprogramma BachelorBoost. Juridische faculteitsverenigingen, studieverenigingen, belastingwinkels en rechtswinkels ontvangen ter gelegenheid van de aankondiging van de BachelorBoost 2008-2009 vandaag een doos met blikjes BachelorBoost-energiedrank (beeld). Stephanie Hamer, recruiter bij NautaDutilh, overhandigde vanochtend symbolisch het eerste doosje met blikjes aan Paul Josephus Jitta, voorzitter van de Juridische Faculteit der Amsterdamse Studenten (beeld). Zie ook www.bachelorboost.nl

Met BachelorBoost is NautaDutilh het eerste en enige advocatenkantoor in Nederland dat voor tien studenten de Masteropleiding volledig vrijblijvend financiert, inclusief boeken en een betaalde parttime bijbaan binnen het kantoor tijdens het jaar. BachelorBoost is bedoeld voor studenten Nederlands recht, notarieel recht, fiscaal recht en fiscale economie in hun derde studiejaar die aan het eind van hun bachelorfase intensiever willen werken aan hun kennis en vaardigheden en een jaar lang onder de vleugels van NautaDutilh willen vlammen .

Student sterker in schoenen

NautaDutilh betaalt een jaar collegegeld, vergoedt alle studieboeken en biedt de student voor 10 maanden een parttime baan aan bij een praktijkgroep die aansluit bij de gekozen Master. De kandidaat krijgt toegang tot kennis binnen het kantoor en ervaart wat de advocatenpraktijk op topniveau inhoudt. Hij/zij krijgt persoonlijke begeleiding en tentamentraining. Ook nemen studenten deel aan interne opleidingen en activiteiten. Tijdens het jaar krijgt de student een beeld van de mensen bij NautaDutilh, de zaken en de werksfeer. Daarnaast krijgt de student inzicht in het interne opleidingsprogramma, de groeimogelijkheden en alle andere kantooractiviteiten. Op die manier staat de BachelorBooster aan het eind van de studie uiteindelijk sterker in zijn of haar schoenen om een goede weloverwogen keuze maken te voor zijn of haar verdere loopbaan. Deelname aan de BachelorBoost is volledig vrijblijvend en er is geen sprake van verplichte indiensttreding bij NautaDutilh na afloop. Studenten kunnen in september met BachelorBoost starten in zowel de kantoren Amsterdam als Rotterdam.

Citaten van de eerste BachelorBoosters (2007-2008)

Roderik Vrolijk, 24 jaar, Universiteit Utrecht:

"Wat doet een advocaat nou echt? Ligt mijn hart echt bij dit beroep of wil ik een andere kant op na mijn Master? Dit waren vragen waar ik tijdens mijn derde jaar Bachelor wel eens antwoord op zocht. Al met al heb ik in een jaar van dichtbij kunnen zien hoe het is om als advocaat bij een groot Nederlands advocatenkantoor werkzaam te zijn. In tien maanden heb ik op allerlei vlakken veel opgestoken en heb ik me beter kunnen ontwikkelen dan zonder de mogelijkheid die NautaDutilh mij geboden heeft. En of ik advocaat wil worden? Die vraag beantwoord ik inmiddels met een volmondig ja!"

"Tijdens mijn werkstage keek ik mee over de schouder van mijn kamergenoot die met 'grote klussen' bezig was. Ik heb transacties van het beginpunt tot de eindfase kunnen zien verlopen en heb zo de 'signing' en 'closing' van een deal meegemaakt."

Hakan Colakoglu, 25 jaar, Erasmus Universiteit:

"Gedurende de tien maanden heb ik een aantal keer zelfstandig aan een zaak gewerkt. Ik kreeg daardoor het gevoel dat ik helemaal zelfstandig aan een eigen zaak bezig was, want de voorbereiding en het voorlopige advies kwam voor een groot gedeelte van mijn kant. Vervolgens besprak ik dat dan uiteraard met de verantwoordelijke partner, om te bepalen wat het eindadvies zou worden."

Dorien van Elzakker, 22 jaar, Universiteit Utrecht:

"Wat ik vooral als heel prettig ervaar is dat er veel jonge mensen bij NautaDutilh werken en dat er een informele sfeer heerst. Je kunt echt bij iedereen binnenlopen om even iets te vragen. Je ervaart echt of het vak en het rechtsgebied goed bij je past. Daarnaast is BachelorBoost door alle trainingen en cursussen die je volgt een perfecte aanvulling op je studie."

Linda Hoekstra, 25 jaar, Universiteit Utrecht:

"Ik wilde graag zelf ervaren hoe het zou zijn om op een groot advocatenkantoor op topniveau te werken. BachelorBoost was voor mij een unieke kans om mijn kwaliteiten verder te ontplooien en om mijzelf te laten zien. Het voordeel in vergelijking met een stage is dat je langer op een bepaalde sectie blijft. Hierdoor merk je dat je makkelijker dingen gaat herkennen, waardoor je jezelf snel nuttig kan maken en kantoorgenoten goed leert kennen."

Pieter Holthuis, 25 jaar, Universiteit Utrecht:

"De combinatie van de praktijkervaring met het feit dat je volop de kans krijgt je te richten op je studie, heb ik als zeer aangenaam ervaren. Ik wil iedere rechtenstudent in de laatste fase van zijn studie die wil weten hoe het er nou precies aan toegaat op een groot kantoor, aanraden mee te dingen naar een plek in de BachelorBoost."

Margot van Pelt, 23 jaar, Universiteit Leiden:

"Er zijn periodes geweest dat ik het zwaar vond om alles te combineren, maar achteraf bezien, heeft het juist een positieve invloed op elkaar gehad. Hoe drukker je het hebt, hoe efficiënter je met je tijd omgaat. Ik ben blij om te kunnen zeggen dat ik tot nu toe al mijn vakken goed heb volbracht. Tijdens de BachelorBoost heb ik tijdens mijn werk een leuk scriptieonderwerp opgedaan. Ook heb ik verschillende interessante trainingen gevolgd, zoals onderhandelen en pleiten. Daarnaast werden er regelmatig studentenactiviteiten georganiseerd, onder andere bijvoorbeeld het jaarlijkse hockeytoernooi, en was er de wekelijkse borrel."

Maurits Jan Voogt, 22 jaar, Universiteit Leiden:

"Tijdens mijn studie ontbrak er naar mijn idee een brug tussen theorie en praktijk. De wisselwerking tussen theorie (de universiteit) en de praktijk (NautaDutilh) vind ik echt fantastisch. Kennis die je opdoet bij de één kun je weer bij de ander gebruiken. Zo merkte ik dat bij het studeren voor mijn tentamen, alle stof mij al bekend voorkwam."

Kroon op werk

Het wervingsbeleid van NautaDutilh werd dit jaar bekroond met De Gouden Toga (arbeidsmarktcommunicatieprijs van vakblad Mr.), de Memory Magazine Lezersaward en de Gouden Spreekbuis, de prijs van marktonderzoeksbureau Blauw voor die werkgever die onder haar doelgroep meetbaar de grootste ontwikkeling op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie heeft doorgemaakt.

Contact voor media

Mocht uw redactie over dit of een ander wervingsgerelateerd onderwerp van gedachten willen wisselen met NautaDutilh, leg ik natuurlijk graag het contact.

Met vriendelijke groet,

Veronique van Zanten, Van Kempen PR & PA

NautaDutilh contact voor de pers

telefoon 06-518 31 707