Ingezonden persbericht


Collegepartijen in Hilversum breken verkiezingsbeloften

HILVERSUM - Het is ongelooflijk: de woonlasten voor vele Hilversummers en bedrijven gaan vanaf 2009 weer extra omhoog. Dit schandelijke feit wordt gesteund door drie partijen die in hun verkiezingsprogramma het tegendeel hebben beloofd. In een tijd dat de inflatie stijgt, de BTW omhoog gaat en de energienota's de pan uitrijzen, gaat Hilversum zijn inwoners en bedrijven ook nog eens extra belasten. De OZB voor ondernemers wordt extra verhoogd en het rioolrecht, bedoeld om het rioolwerk op peil te houden, wordt nu ingezet voor een inkomenspolitiek waardoor vele gezinnen honderden euro's meer aan de gemeente moeten gaan betalen. De vraag is wie deze waanzinnige politiek nog stopt.

Heel veel jaren gaf Hilversum te veel geld uit, waarvoor de burger moest opdraaien. Met kracht hebben we hiertegen oppositie gevoerd. De gemeentelijke lasten stegen daarna met niet meer dan de inflatie. In hun verkiezingsprogramma voor deze periode werd het nog zo mooi beloofd. Collegepartij D66: De woonlasten moeten beperkt worden, de rioolrechten moeten zo laag mogelijk worden gehouden. Collegepartij PvdA: Alleen als er onvoorziene tegenvallers zijn maar anders met niet meer dan de inflatie. Collegepartij CDA: Tekorten niet afwentelen op burger en bedrijven. OZB en andere belastingen mogen met niet meer stijgen dan de inflatie. Naar nu blijkt loze beloften

Om te beginnen zijn er geen tekorten, in 2007 was er een positief saldo van 1,4 miljoen. Toch moet er nu extra geld van de burger en de bedrijven komen, in plaats van zoals elders bij rijk, provincie en gemeenten gebeurt, te bezuinigen en bij voorbeeld het aantal ambtenaren te verminderen. Het College van PvdA, SP, D66 en CDA gaf in het onnodig geld uitgeven trouwens in 2006 al het slechte voorbeeld door het aantal wethouders en de daarbij behorende kosten met liefst 25% uit te breiden.

Als de meerderheid van de gemeenteraad onder aanvoering van de collegepartijen deze voorstellen doordrukt, dienen de Hilversummers hiertegen massaal in verzet te komen. De gemeenteraadsverkiezingen over een goede anderhalf jaar zullen dan volledig in dit teken komen te staan. De verkiezingsbeloftenbrekers kunnen rekenen op de terugkeer van de wrekers in maart 2010.

Jan Nagel

-------------------------------------einde bericht ----------------------- Hilversum, 23 mei 2008
Met vriendelijke groet,
Ton Luiting, voorlichter
035 -621.34.62

Info Jan Nagel : 06 - 51 89 99 15


---- --