Gemeente Utrecht


Aan de voorzitter van de gemeenteraad,


De VVD vraagt, mede namens de fracties van Leefbaar Utrecht en D66, voor de volgende raadsvergadering een interpellatiedebat aan over de uitspraak van de rechter inzake de Majellaknoop. De rechter heeft de beslissing van de gemeente over de reconstructie van de Majellaknoop vernietigd. Dit houdt in dat de wegwerkzaamheden niet uitgevoerd mogen worden. Wij maken zich grote zorgen over de luchtkwaliteit en de bereikbaarheid van Utrecht West.

Tijdens de laatste commissievergadering van Verkeer en Beheer heeft de wethouder aangegeven dat gemeente Utrecht een sterke zaak had en dat de Raad zich weinig zorgen hoefde te maken. Door de uitspraak van de rechter is deze bewering van de wethouder in een vreemd daglicht komen te staan.

VVD, Leefbaar Utrecht en D66 willen van het College weten hoe het kan dat de gemeente de rechtszaak verloren heeft én vooraf een totaal verkeerde inschatting heeft gemaakt. Ook willen wij weten welke gevolgen deze uitspraak heeft voor de wegwerkzaamheden en de bereikbaarheid van de stad.

Wij maken ons grote zorgen over de wijze waarop de gemeente de luchtkwaliteitberekeningen uitvoert. VVD, Leefbaar Utrecht en D66 eisen opheldering van het College over de fouten die gemaakt zijn en de consequenties die de uitspraak over de Majellaknoop heeft voor andere bouwprojecten in onze stad.

Met vriendelijke groet,


Ingrid de Bondt, fractievoorzitter VVD,
Vincent Oldenborg, fractievoorzitter Leefbaar Utrecht,
Gerda Oskam, fractievoorzitter D66


---- --