Gemeente Gaasterlân-Sleat


Persbericht

Balk, 23 mei 2008

Rapport 'Sloten ideale stad' aangeboden aan burgemeester en wethouders Versterken van kwaliteit en identiteit Sloten

Het masterplan voor het project Sloten de Ideale Stad - fase 2 is klaar. De werkgroep biedt het rapport dinsdag 27 mei officieel aan het college van Burgemeester en Wethouders aan, in de raadzaal van Stedhûs Sleat, met een toelichting van Jelle de Jong Architekten. De pers is hier van harte bij uitgenodigd.

Naar aanleiding van het raadsbesluit in 1999 waarin een visie over Sloten is vastgesteld, is uitvoering gegeven aan fase 1 met onder meer de reconstructie van het Bolwerk, de rondweg, aanlegplaatsen en parkeerplaatsen aan de westzijde. Vervolgens is in 2006 een werkgroep opgericht die een planvisie heeft ontwikkeld voor uitvoering van fase 2. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente Gaasterlân-Sleat, Plaatselijk Belang, Stichting Vrienden van Sloten, Stichting Beheer Monumenten Gemeente Gaasterlân-Sleat en woningbouwcoöperatie Zuidwest Friesland. Om te komen tot een breed gedragen plan is dit in december 2007 en maart 2008 besproken met inwoners, raadsleden en het voltallige college. Er werd op constructieve wijze meegedacht met de inhoud van het plan dat nu definitief is en kan worden aangeboden aan burgemeester en wethouders.

Doelstellingen van het project Sloten de ideale stad, zijn enerzijds het behouden en versterken van de historische waarden, de kwaliteit en de identiteit van Sloten, daarnaast het bieden van meerwaarde op cultuurhistorisch terrein aan zowel inwoners, recreanten als passanten. Fase 2 van het project Sloten de ideale Stad behelst het grensgebied van de voormalige vesting, lopend van de Lemster Poort in westelijke richting tot en met het meest westelijke deel van het Bolwerk Noordzijde, inclusief de woningen Wyckelerweg nummers 182 t/m 187.

De overhandiging van het masterplan in de vorm van een persconferentie, is gepland op dinsdag 27 mei aanstaande om 11.45 uur in de raadzaal van Museum Stedhûs Sleat. Voorzitter van de werkgroep Henk Brouwer houdt een inleiding waarna het masterplan wordt toegelicht met een presentatie door Jelle de Jong Architekten. Daarna is er uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen. Voor een lichte lunch wordt gezorgd en rondom 13.00 uur wordt de bijeenkomst afgesloten. Het rapport is dinsdag 27 mei beschikbaar voor pers en andere belangstellenden.