Gemeente Franekeradeel


Eerste paal woningen Optimaal in Franeker Zuid

Een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van Franeker Zuid! De bouw van woningen gaat van start! Op vrijdag 23 mei om 10.00 uur heeft wethouder Miedema van de gemeente Franekeradeel de officiële handeling verricht voor de bouw van 32 huur- en koopwoningen van de woningstichting Optimaal.

Bouwrijp maken
Na de zomer van 2007 is gestart met het bouwrijp maken van fase 1 van woongebied Franeker Zuid. Fase 1 bestaat uit het zuidelijk deel van de Rietbuurt en het westelijke deel van de Lanenbuurt West. Dit bouwrijp maken is nu nagenoeg afgerond zodat gestart kan worden met de bouw van de woningen.

Start bouw
Deze "start bouw" door woningbouwvereniging Optimaal zijn de eerste bouwactiviteiten die plaatsvinden in het plangebied Franeker Zuid. Bouwbedrijf Burggraaff zal de woonhuizen realiseren. Weldra zullen echter meer bouwactiviteiten van start gaan. Zo zullen diverse particulieren en ook ontwikkelaars binnenkort starten met de bouw van hun woningen.Op zaterdag 31 mei zal er daarom in het plangebied een feestelijke happening worden georganiseerd . Op deze dag zijn er diverse activiteiten te doen (ook voor kinderen!) en kunt u tevens genieten van een hapje en een drankje. Ook kunt u dan nadere informatie krijgen over de diverse woningtypes die te koop zijn.

Franeker Zuid
Franeker Zuid is gelegen in nabijheid van het centrum van Franeker, er zullen in totaal circa 625 woningen gerealiseerd worden, welke in verschillende fasen zullen worden ontwikkeld. Er komen zowel sociale huurwoningen, ééngezins koopwoningen, twee onder één kap woningen en vrijstaande woningen. Ook worden er veel particuliere bouwkavels uitgegeven in het kader van particulier opdrachtgeverschap. Het plan wordt gekarakteriseerd door veel water en groen . Er wordt een open vaarverbinding met het Van Harinxmakanaal gerealiseerd.