Attima in de kersentuin


Zangers geven een voorproefje van deze unieke Indische opera

DEN HAAG, 20080423 -- In de Koninklijke Schouwburg zal van 23 - 28 mei 2008 de opvoering plaatsvinden van ATTIMA, een Javaanse liefdestragedie van de Nederlands Indische componist Constant van de Wall. Het manuscript uit 1904 is afkomstig uit het Nederlands Muziek Instituut. De laatste Kersentuin van dit seizoen staat bijna geheel in het teken van de vijftigste Pasar Malam Besar. In de talkshow van Jan Paul Bresser veel aandacht voor de jubileumviering van dit unieke multiculturele festival op het Malieveld. Centraal in de talkshow van zaterdagmiddag 3 mei staat de opvoering van de bijna honderd jaar oude opera ATTIMA.

Medewerkers van ATTIMA brengen een voorproefje van de opera in De Kersentuin. Regisseur David Prins en pianist/dramaturg Henk Mak van Dijk vertellen over het unieke muzikale genre van de opera. Choreograaf Arnaud Kokosky Deforchaux demonstreert de bijzondere dansen. Daarnaast laten de zangers Quirijn de Lang en Carina Vinke een aria en een duet uit dit herontdekte Indische muziektheater horen.

Mocht u al eerder een exclusieve ontmoeting willen met regisseur David Prins of één van de solisten, dan bent u van harte welkom op het persontbijt dat zal plaatsvinden op dinsdag 29 april om 10.30uur in de repetitieruimte van het Nationaal Toneel. We hopen dat ook de kleinzoon van Constant van de Wall aanwezig zal zijn om het eerste premièrekaartje in ontvangt te nemen!
U kunt zich aanmelden voor het persontbijt via mailadres publiciteit@attima.nl.

Naast aandacht voor opera ATTIMA zal Jan Paul Bresser in De Kersentuin schrijfster Yvonne Keuls ontvangen. Zij heeft als geen ander in haar boeken het Indische Den Haag beschreven en vastgelegd. Ook de acterende familie Esther, Carlo en Ricci Scheldwacht, de bedenkers van een bijzonder toneelproject Indische trilogie zullen over hun project vertellen in De Kersentuin. In drie voorstellingen gaat het over de geschiedenis van Indische families, tussen het land van herkomst en hier.
Het beloofd een interessante, warme Indische afsluiting van het seizoen te worden voor presentator Jan Paul Bresser.

De Kersentuin, Koninklijke Schouwburg
zaterdag 3 mei van 15.00 tot 17.00 uur
toegang 4 euro


Kaarten voor Attima en de Indische Trilogie zijn te koop via www.ks.nl of telefonisch 0900.3456789
Bezoek ook de ATTIMA partnerprojecten op de Pasar Malam Besar waaronder lezingen, workshops en de expositie `Werelds - muziekcultuur uit Indië". www.pasarmalambesar.nl





Koninklijke Schouwburg