Duurzaam Texel organiseert 23 en 24 mei 2008 unieke energiebeurs


TEXEL, 20080506 -- Op vrijdag 23 en zaterdag 24 mei 2008 organiseert Stichting Duurzaam Texel in samenwerking met de Gemeente Texel de Energiebeurs `Op naar een Duurzaam Texel!'. Het doel van deze beurs is bewoners, ondernemers en recreanten op Texel en belangstellenden in de Noordkop te informeren over mogelijkheden voor energiebesparing en verduurzaming. Het motto waaronder dit plaatsvindt is `Op Texel wekken we in 2020 alle energie op die wij zelf gebruiken!'.

Tijdens deze beurs presenteren diverse toonaangevende organisaties producten en technieken die u als burger of ondernemer kunt toepassen om energie te besparen of om duurzame energie op te wekken. Daarnaast worden er verschillende informerende lezingen gehouden. Voor scholieren van de groepen zeven en acht van de basisschool en voor leerlingen van het vmbo verzorgt het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB) aantrekkelijke informatiesets beschikbaar. Bezoekers met een rijbewijs kunnen tijdens een proefrit met een spectaculaire rijsimulator kennismaken met `Het Nieuwe (lees Duurzame) Rijden'.

Meimaand, Energiemaand
De mogelijkheden van energiebesparing worden door Stichting Duurzaam Texel, TexelEnergie en tal van ondernemers in de maand mei extra onder de aandacht gebracht. Bewoners van Texel krijgen informatie en advies over producten en diensten om besparingsmaatregelen in en om het huis te realiseren. Energiebesparing komt naar u toe. Zo sparen we het milieu, onze leefomgeving en gezien de huidige energieprijzen, ook nog eens onze portemonnee.

Meer informatie
De Energiebeurs `Op naar een Duurzaam Texel' vindt plaats in het gebouw van de Hervormde Kerk aan de Binnenburg in Den Burg. Op vrijdag 23 mei van 10.00 - 21.00 uur, op zaterdag 24 mei van 10.00 - 16.00 uur.