Ingezonden persbericht


Theo-collectie compleet bij Roosdorp Opticiens

Ruim 600 originele Theo-monturen

Op 23 en 24 mei 2008 geeft Roosdorp Opticiens een uniek overzicht van alle leverbare ontwerpen van het befaamde Belgische brillenhuis Theo. Ruim 600 designmonturen in alle kleuren en pasvormen zijn te zien in de winkel.

Dankzij dit overzicht is het mogelijk de collectie designbrillen in zijn geheel te bekijken. Een gelegenheid die zich niet vaak voordoet. Een Theo-kenner is bovendien in de winkel aanwezig om vragen van het publiek te beantwoorden.

Het merk
De monturen van Theo hebben een zeer herkenbare stijl. Fris, eigenzinnig en met een tikkeltje humor. 'Theo heeft iets grappigs,' zegt Robert Smit, sinds 1987 het gezicht van de optiekzaak. Zelf draagt hij ook een bril van Theo. 'Het zijn vrolijke, ietwat ondeugende ontwerpen van de hand van iemand met een bijzondere levenslust.'

Het verhaal van Theo begon in 1989 op de Parijse modeshow Silmo. Het ontwerpersduo Wim Somers en Patrick Hoet verraste het internationale publiek met een bijzondere collectie. Sindsdien groeide Theo (een anagram van Hoet) uit tot een begrip.

Het geheim van het succes? 'Niets aan deze ontwerpen is commercieel,' zegt Robert. 'Het gaat de ontwerpers om pure creativiteit. Toch zijn het geen extreme creaties en zijn de monturen geliefd bij een breed publiek. Het merk is modieus, maar onttrekt zich aan kortstondige modegrillen. Een bril van Theo blijft daarom vrij lang actueel.'

De winkel
Naast de uitgebreide vaste collectie Theo-monturen, beschikt Roosdorp Opticiens ook over monturen van andere beroemde designmerken. Denk aan Alain Mikli, Lindberg, Anne et Valentin, Silhouette, Phillipe Starck en Swarovski.

De collectie bestaat uit meer dan 2000 actuele designmonturen voor brillen, leesbrillen en zonnebrillen. De meeste modellen zijn ook nog eens in diverse kleuren en pasvormen leverbaar. Daarmee behoort Roosdorp tot de grootste onafhankelijke optiekzaken voor designbrillen in Nederland.

Noot voor de redactie (