Ingezonden persbericht


Persbericht 27 maart 2008

Operadagen Rotterdam 23 mei t/m 1 juni 2008

Familievoorstellingen met de Oooh van Opera

Tijdens Operadagen Rotterdam is de hele stad gevuld met muziek. Op straat, in de winkels, overal klinken aria's en trillen de stembanden. Het festival heeft drie voorstellingen voor de hele familie. Een genadeloze prinses in Turandot door Jeugdtheater Hofplein, Mozarts klassieker De Toverfluit van De Munt en een opera vol kriebelende beestjes: Help!. Alledrie voorstellingen met de Oooh van opera.

Turandot - Jeugdtheater Hofplein

De ijskoude, Chinese prinses Turandot wil alleen trouwen met een man die haar drie raadsels kan oplossen. Lukt het niet, dan gaat zonder pardon zijn kop eraf. Al veel jonge mannen hebben een poging gedaan maar geen enkele slaagt erin. De paleistuin raakt steeds voller met de botten van die arme zielen. Prins Calaf is vastberaden het hart van de prinses te laten smelten. Zal hij erin slagen de raadsels op te lossen? De voorstelling wordt gespeeld en gezongen door de jonge talenten van Jeugdtheater Hofplein en enkele professionele acteurs. Sander de Heer, bekend van Onderweg naar Morgen, speelt de rol van prins Calaf. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Vrijdag 30, zaterdag 31 mei (beiden om 19.00 uur) en zondag 1 juni (14.00 uur) in Jeugdtheater Hofplein. Reserveren 010-2435055 www.jeugdtheaterhofplein.nl

De Toverfluit - De Munt

Het sprookjesachtige verhaal van Mozarts opera Die Zauberflöte leent zich uitstekend voor een kindervoorstelling. Prins Tamino gaat op weg om prinses Pamina te bevrijden en wordt daarbij geholpen door de vogelman Papageno en een toverfluit. In een echt miniatuurtheater komen alle personages tot leven, inclusief de Koningin van de Nacht. Eén vertelster vertelt het verhaal, waarbij twee miniatuurspelers telkens een nieuwe scène uitbeelden aan de hand van fragmenten uit de oorspronkelijke muziek. De voorstelling duurt een half uur en is bijzonder geschikt om kinderen van 5 tot 8 jaar kennis te laten maken met opera.

Zondag 25 mei om 14.00, 15.00, 16.00 en 17.00 uur in de kleine zaal van de Rotterdamse Schouwburg. Reserveren 010-4118110 www.rotterdamseschouwburg.nl

Help! - Theater van den Bulck

Een jongetje gaat met een spin mee naar de wondere wereld van insecten. Hij kan zijn geluk niet op als hij wordt gekroond tot bijenkoning! Maar als hij ook mierenkoning wordt, is de bijenkoningin razend... De aansprekende muziek en herkenbare teksten zijn gegarandeerd een succes bij jonge kinderen, vanaf 4 jaar. Help! nodigt uit tot lekker zingen en meedoen.

Zaterdag 31 mei om 11.00 en 14.00 uur in het theater van boekhandel Selexyz Donner. Reserveren 010-2175247 kinderboek.donner@selexyz.nl

Operadagen Rotterdam 2008

Tijdens de derde editie van Operadagen Rotterdam, van vrijdag 23 mei tot en met zondag 1 juni 2008, duikt de stad opnieuw onder in een groot, warm operabad met opera en muziektheater op diverse podia en onverwachte plekken in de stad. Het festival vormt de feestelijke afsluiting van het operaseizoen en presenteert een veelzijdig programma met bijzondere internationale producties, bekend en minder bekend repertoire, opera voor jongeren en opera op locatie.

www.operarotterdam.nl

Operadagen Rotterdam is een initiatief van Opera Rotterdam, een samenwerkingsverband van Concert- en congresgebouw de Doelen, Onafhankelijk Toneel/Opera O.T., Jeugdtheater Hofplein, Luxor Theater Rotterdam, Rotterdam Festivals, de Rotterdamse Schouwburg, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Lantaren/Venster.


---