Premiere Attima in zicht


Het aftellen is begonnen

DEN HAAG, 20080519 -- In de Koninklijke Schouwburg zal van 23 - 28 mei 2008 de opvoering plaatsvinden van Attima, een Javaanse liefdestragedie van de Nederlands Indische componist Constant van de Wall. Het manuscript uit 1904 is afkomstig uit het Nederlands Muziek Instituut.

Eindelijk gaan de puzzelstukjes waaraan sinds 2005 met zo veel zorg en overgave is gewerkt, in elkaar grijpen.
Wekenlang werd er op meerdere locaties in en rond Den Haag intensief gerepeteerd door het orkest, het koor, de koorsolisten, de dansers en de solisten. In deze laatste week komt alles bij elkaar in de Koninklijke Schouwburg. De extra kleedkamers zijn gewit, het decor opgebouwd en de orkestbak ingericht.
Kortom, de enthousiaste cast - van in totaal zo'n 125 mannen, vrouwen en kinderen - is
er bijna klaar voor!

Zullen we in staat zijn ons enthousiasme over dit vergeten historische muziekstuk aan een hedendaags publiek over te dragen? Zal het idee van de community-aanpak vruchten afwerpen? Zal het lukken de relevantie van dit unieke muziekdrama te bewijzen?
En wellicht de meest wezenlijke vraag: kan in het huidige `heeden' anno 2008, een aansprekende voorstelling worden gemaakt van een vergeten opera van ruim een eeuw geleden?

Dit zijn de vragen die we ons stellen nu de laatste repetitieweek van ATTIMA is ingegaan en zowel vóór als achter de schermen koortsachtig wordt toegewerkt naar de feestelijke première op 23 mei in de Koninklijke Schouwburg.
Als vrijdag het zaallicht uitgaat en de eerste klanken klinken is hoe dan ook de heropvoering van ATTIMA een feit en kunnen eindelijk deze wezenlijke vragen worden beantwoord door de makers, het publiek en de pers.

Aanmeldingen van pers voor het bijwonen van de première via publiciteit@attima.nl

Kaarten voor ATTIMA zijn te koop via www.ks.nl of telefonisch 0900.3456789
Bezoek ook de ATTIMA partnerprojecten op de Pasar Malam Besar waaronder lezingen, workshops en de expositie `Werelds - muziekcultuur uit Indië". Voor het volledige programma zie www.attima.nl & www.pasarmalambesar.nl





ATTIMA